hjertejubel

Til elleve år gamle deg

  • Skrevet 30.03.2015 klokka 12:25
  • Kategori: Hjertejubel

Til Nadia, 11 år.

Stol på at den personen du allerede har rukket å blitt kommer å føre deg dit du vil i livet. Du trenger ikke å bli slik som alle andre, og det vil du egentlig ikke heller. Det at alle jentene i klassen din har Lee og Miss Sixty bukser gjør ingenting. De er bare bukser. Du trenger ikke ligge våken halve natten og bekymre deg om hvordan du skal unngå badetimene du og klassen din skal starte med til høsten. Ingen kommer noen gang til å mobbe deg for at du føler deg større enn de andre jentene, eller for noe i det hele tatt for den saks skyld. Og badedrakten din er fin. Og svømme, det kan du. Og ja, du var den første i klassen med pupper - AWESOME! Ta på deg den svarte kjolen som du har tenkt å ta på deg på det første juleballet dit. De er fin på, selv om du føler deg malplassert siden du ikke har hatt på deg en kjole siden du var minimini, og helst ikke da heller. Ikke føl deg utenfor når vennene dine snart begynner å drikke alkohol og feste, mens du hverken vil eller kan. Senere, så er du mest takknemlig for at det ble slik. Og vertfall ikke føl deg som en dust fordi du liker å male, lese og skrive. Det blir veldig viktig for deg senere, og får deg igjennom mye rare greier og følelser. Og forresten, SLUTT Å GJØR LEKSENE TIL HAN DU ER SÅ FORELSKET I. Det blir ikke dere to uansett, så kast bort tiden din på noe litt mer produktivt. Dessuten, så blir du fersket av læreren din. Flaut.


 

Lille Nadia, slutt å gruble så mye på fremtiden din. Den kommer, og det med et smell. Bruk tiden godt og bare la deg selv være en kid. Du kommer til å bli sykepleier, forresten - akkurat slik som bestemor sa! Prøv også å henge med når hun snakker om alle slektningene som du ikke har møtt og nesten ikke hørt om heller. De er så hinsides mange, og alt er veldig, veldig innviklet. Besøk bestemor og bestefar oftere, overnatt i den store dobbelsengen med tre dyner to pledd og førti puter, og husk den spesielle smaken H-melk og ristet brød med meierismør og marmelade hadde de gangene du spiste frokost der. Få bestefar til å synge "vi har ei tulle med øyne blå" en siste gang. P.S - gutten bestefar viser knyttneven sin ti i forbannelse - HAN blir kjæresten din! Slutt å kall storesøsteren din for mamma, hun virkelig hater det. Ikke stå ved fotenden på sengen å prøv å dra av henne dynen om morgenen heller, for da får du veldig snart et sett med tær i munnen. Ikke bli forbannet når lilleøsøter dilter etter deg over alt, for senere kommer du til å tenke at det var jo egentlig veldig søtt og savner det litt. HUSK at ting alltid ordner seg (det gjør faktisk alltid det!), og at begynnelsen på tenårene ikke er malen på hvordan resten av livet ditt kommer til å være. I det hele tatt. Håret ditt er halvt afrikansk, krusen ordner seg når du klipper opp håret ditt for første gang. IKKE barber babyhårene i luggen, du kommer til å streve med den i mange - mange- år. Ikke napp øyenbrynene for tynne og bare drøy mascarabruken et år eller to lenger - det ser ikke sann spesielt dritbra ut. Lille du, ikke gjør NOE annerledes enn de små tingene jeg nevnte over her. You did good. Du blir ganske alright!


Hva ville dere sagt til elleve år gamle dere selv?  
// Dette er en repost av et innlegg jeg skreiv på gamlebloggen♥ 

Nursenadia

Line

30.03.2015 kl. 12:50
Jeg blir så rørt av å lese dette (hver gang, jeg har jo tross alt lest det før!), du er så flink til å sette ord på tingene. Jeg tror jeg ville fortalt 11 år gamle meg selv at verden er urettferdig, og at jeg ikke må ta det sånn innover meg. Ikke la uroen og tristheten ta over helt. Og at det er HELT greit å få mensen seint, selv om halvparten av klassen kommer til å erte meg. Pupper også, de kommer når de kommer og de blir ganske fine. Slapp litt mer av, lille-Line. Plutselig er du stor og klarer å nyte hver minste lille ting i hverdagen, og livet kommer til å være ganske fint. Selv om det er vanskelig, også.

Uff, lille-Line hadde det ikke så lett. Rart å tenke tilbake på, og rart å tenke på at hvis jeg snur på det, så er det en fantastisk erfaring å ha med seg, nå som jeg snart kanskje ender i jobb med mange lille-Line'r som trenger å høre de rette ordene.

Hjertejubel

31.03.2015 kl. 00:03
Line: Det er så rart å se tilbake på seg selv, så mange år tilbake. Nesten som om vi var andre mennesker, noe vi på en måte var og på en måte ikke. Og det er helt sant, alt har jo vært gode erfaringer, sett i retroperspektiv! ikke så kult når det sto på, men ville ikke vært foruten det meste. Skal tro om vi skriver brev til 25 år gamle oss-selv om 20 år igjen? ü

Line

31.03.2015 kl. 15:06
Jeg ville helt klart ikke vært foruten det meste nei, og håper at det med tiden blir enda enklere å se hvordan det har hatt en positiv effekt på resten av livet :) Haha, jeg lurer på hva jeg ville skrevet til meg selv når jeg er førtiåring! "Kjære Line 23 år, du kommer ikke til å være singel og syk for evig!!" - forhåpentligvis ü

(Jeg syns det er allright at du har byttet til blogg.no forresten, men så utrolig kjipt at jeg ikke får noen kommentar-notifikasjon noe sted ://)
Hjertejubel

Dagdrømmer. Superintrovert. Fotoentusiast. Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter. Besøk gjerne min foto-porteføljeblogg på www.hjertejubel.com!


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits