hjertejubel

DIY whiskeylamper og loppis-skatter

 • Skrevet 12.08.2016 klokka 16:34
 • Kategori: DIY


Lampeskjermer fra loftet og Strandgaden brukthandel. Flasker fra gammel morro. 


En liten oppfrisking på konsollbordet ved inngangen


Terracotta potter fra Fretex og Kyrkjetorget. Te-kopper kjøpt brukt, og marokkansk te-kanne fra daddy-cool ♥


Stearin- og telysholdere fra Fretex og Kyrkjetorget

Altså. HVOR KULE BLE IKKE WHISKEYLAMPENE?!

Jeg er så fornøyd med resultatet, jeg, og det var så kjekt å gjøre DIY-prosjekt sammen med pappa igjen! To på en uke, først sukkulent-terrariumene og nå disse awesome lampene. Jeg kribler allerede i fingrene etter å produsere de neste, og både planene og tomflaskene står klare og opplaina her hjemme. Jeg lager ikke steg-for-steg poster av DIY-prosjektene mine før jeg vet noen ønsker det - om det så bare er for å se hvordan eller for å prøve selv, så om noen ønsker et innlegg med oppskrift/fremgangsmåte så er det bare å gi meg et lite pip om akkuart dét. 

Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg dro jeg og pappa på thriftshopping, og igjen kom vi begge to hjem med hver våre skatter. Jeg er i en interiørmessig utbytningsmodus her hjemme - helt sikkert fordi det har blitt skikkelig høst og grått og æsj over natten, og da får jeg lyst til å tone ned interiøret for å gjøre det varmt å lunt her inne menst det plasker og hagler (!) som bare det der ute. Jeg tenker at noen av funnene mine skal få stå fremme den kommende høsten ♥

Kunne dere tenkt dere å se mer DIY og secondhand type innlegg her på bloggen? Med/uten steg-for-steg? Tell me! :)

Real (ré:al): ekte, ujålete, ærlig.

 • Skrevet 11.08.2016 klokka 10:15
 • Kategori: DIYJeg og pappa skal være kreative sammen i dag, og om ikke det utgjør kvalitet i kvalitets-tid så gjør ingenting det. For bare noen få små dager siden lagde vi sukulent-terrariumer sammen, og jeg fikk endelig brukt den fine (i dobbel betydning) sanden som jeg tok med hjem fra besøket i Saharaørkenen da jeg var i Tunisia, steinene fra stranden i Obzor i Bulgaria og skjellene fra mine endeløse snorkleturer på Lamai stranden på Koh Samui i Thailand. Jeg er en minnesamler på absolutt alle måter - ikke bare de som fanges i pixler. Er det fordi jeg er så jævla glemsk? Tankekors. 

Tidligere denne uken dro vi til en s t o r  brukthandel i relativ nærhet av hvor jeg bor, og vi fant flere ah-mah-zing gems hver. En av dem var en liten retro lampeskjerm som der og da ble superprioritert til å være mitt neste DIY-prosjekt, som vi da altså skal prøve å få gjort sammen i dag ♥ Jeg har allerede vist frem litt av både skattene mine og lampeskjermsprosjektet vårt på Snapchat, så følg meg gjerne der om dere vil for alt i fra Hjertejubel-bakom-draperiet til DIY-prosjekter til nåerjegrastløsogtardetutoversstakkarssnap - snaps. Nadiabo, heter jeg der! Nå skal vi først på noen ærender, der i blant en aldri så liten "snarvisitt" (....kødda) innom Fretex.. bare for å være på den sikre siden. De får inn nye greier hver dag, vet dere.

Just sayin´. 
 

Gjør-det-selv marmormugge

 • Skrevet 30.01.2016 klokka 16:30
 • Kategori: DIY

Jeg elsker thriftshopping. Jeg føler alltid at jeg er på skattejakt, og at jeg aldri vet hva folk er galne nok til å ville kvitte seg med. Jeg er ofte innom ulike bruktbutikker, og jeg sikler over alt fra gamle fargerike knapper til store møbler. Selv om jeg sikler mye, så er det faktisk relativt sjeldent at jeg noen gang tar med med noe hjem. Men i sommer fant jeg en helt hvit liten mugge til tjue kroner på Fretex som jeg umiddelbart fikk en fin plan for. Nå har jeg vært slem blogger og rett og slett GLEMT før- og underveisbilder, men blant mange andre ting jeg regelrett glemmer av for tiden så annser jeg dette som en mindre alvorlig greie (les: vinteren gir meg teflonhjerne). Jeg kommer til å lage flere greier med marmorprint på - for eksempel kopper eller serveringsfat kanskje? Og DA dere.. DA skal hu huske at "gjør-det-selv" poster vanligvis innebærer en liten fremgangsmåte og bildeforklaring på saker og ting. Lover (å prøve å huske det da). Men veldig kort forklart; vann i en plastkledd bolle → en tre-fir-fem dråper neglelakk i vannet → et grillspyd til å spre neglelakken litt i mønster i vannet (marmorering) → dypp muggen nedi vannet → la tørke → voila! → dritfornøyd. Kul yes?

Follow

Tutorial: melonvogn til babyshower

 • Skrevet 23.01.2016 klokka 11:06
 • Kategori: DIYI går var jeg i Henriettes babyshower som er så heldig som snart skal få nummer TRE ♥ En av mine svakheter her i livet må være kakebaking og bakst generelt, så jeg får alltid en grusom klump i magen når noen ber meg lage noe til spesielle anledninger. Rett og slett fordi det kan svinge begge veier, det KAN gå bra, men det går mest sannsynlig til he****te minst fem ganger innen den tid. Slik som sist, i barnedåpen til lille BabyN, da jeg ville lage Panna Cotta og endte opp med å sende stakkars Martinus til butikken TRE ganger for å kjøpe fløte; første gang fordi jeg hadde glemt fløte. Andre gang fordi jeg ba han kjøpe en kartong men jeg trengte to. Tredje gang fordi all fløten kokte over så innfernalsk at jeg sto der uten Panna Cotta i det hele tatt og martinus kom tilbake med 5 fløtekartonger - bare for å være på den sikre siden. Panna Cottaen ble tilslutt veldig bra den, og høstet mye ros under barnedåpen. YAY! 

Uansett - i går ville jeg prøve noe nytt og samtidig idiotsikkert, og hvor mye kan gå gærnt med frukt, egentlig? Så jeg bestemte meg for å endelig prøve meg på melonvognen jeg har siklet så lenge over på pinterest. Planen min var egentlig å bruke en stor vannmelon som ville hatt plass til mye mer fruktsalat i, men det er tydeligvis ikke sesong for vannmeloner akkurat nå så da ble det det nest beste. Selv om den ble litt for liten, så er jeg rimelig fornøyd med resultatet og synes den ble adorable! Start med å velge en passelig stor melon. Om det hadde vært melonsesong ville jeg valgt en stor, litt avlang vannmelon. Bruk deretter en tusj til å markere hvor dere skal skjære senere. Husk å tegne på håndtaket (heter det det?) til vognen, det er de krusedullene jeg har laget midt på der. 


Ta deretter en skei, og fjern melonfrøene uten å ta med for mye melonkjøtt. Bruk så en melonskei til å lage kuler av mesteparten av fruktkjøttet, og bruk en skei til å skrape ut resten. TIPS! Skjær av litt på undersiden av melonen slik at den står støtt. Men vær forsiktig å ikke skjær hull igjennom!Bruk tannpirkere til å feste håndtaket (??) og vognhjul av kiwiskiver. Klipp av endene av tannprikerne slik at minst mulig vises fra utsiden. Og SÅ er det bare å fylle opp vognen med en deilig fruktsalat. Siden melonen min ikke hadde plass til så mye frukt, lagde jeg like gjerne et serveringsfat med melonen, annen frisk frukt, vanilje kesam og sjokolade på♥Hva synes dere? 

Follow

Nostalgisk og supersøt DIY

 • Skrevet 11.01.2016 klokka 11:04
 • Kategori: DIY

Som jeg nevnte i det ENE innlegget jeg skreiv for hele julen (håpløs) så hadde jeg mitt første ekte juletre ever denne julen. Og det var så fint og koselig og på et tidspunkt der så befant jeg meg liggende under treet mens jeg strøk og koste på greinene. Helt sant, Martinus bevitnet det hele. Da vi sagde til trefoten kom jeg plutselig på noe som jeg håper kan bli en ny tradisjon hjemme hos oss, nemlig å kappe av en treskive og lage juletrepynt av det. Hvert år skal motivet på treskiven symbolisere noe spesielt med den julen, og derfor ble det et juletre denne gangen - siden jeg var så himla forelsket i juletreet vårt i år (SHIT, i fjor) ♥

Dette er en ganske så straight forward DIY som dere ser, men tenk for en utrolig fin og nostalgisk samling det kan bli med årene. Bare husk å tørke treskiven før dere tegner motiv på slik at fargen ikke flyter utover. Jeg la min i ovnen på 50 grader en plass mellom 2-3 timer, så var den klar.  


Søt, eller hva? 

Follow

Fuck that shit

 • Skrevet 09.01.2016 klokka 14:51
 • Kategori: DIYPlanen om å snu døgnrytmen min i helgen og få litt utav dagslyset har mildt sagt gått rett i dass. Så her sitter jeg og drikker morgenkaffien min og ser på solen som går ned bak fjellet. JAJA, det kommer alltids en ny mulighet til å forsove seg i morgen også, haha! Min nye favorittkaffikopp har jeg forresten laget selv, og synes den beskriver mitt pre-kaffi syn på livet ganske så bra. En superkjapp og morro DIY, som i følge mine venner var en dritkjekk gave å få. Bare at deres kopper var ikke dekket av banneord, altså. 

Hæppi lørdag dere, vi skrives plutselig!

Follow

VINTER GJØRDETSJÆL

 • Skrevet 26.10.2015 klokka 11:34
 • Kategori: DIY

For når nettene blir lange og kulden setter inn ♥

Hej alla måndagsbarn! Jeg har følelsen av at noen kjente sjelen min da turnusen min ble utarbeidet og jeg ble velsignet med en rolig start på over halvparten av alle mandagene mine. En av de fordelene med å jobbe vakter slik jeg gjør, men det å kunne å slumre lenge mandags morgen er for meg priceless. Hvordan KLARER dere åtte til firere å starte HVER BIDIGE MANDAG rundt klokken seks?! Caps lock fordi god damn, dere. Bare.. god damn. 

Presskannen med kaffi begynner å nærme seg bunnen, og de hjemmelagede knekkebrødene jeg lagde i går kveld mettet godt til en sen frokost. Etter en surferunde har jeg bestemt meg for att dette ↑ er noen av mine gjørdetsjæl planer for resten av året, hentet fra inspoguden Pinterest. Nå trengs det bare en fridag eller to, tente lys og ingen morgenplaner dagen etter, så kan kreativitetskløen stilles. Jeg har så veldig lyst til å lage en del julegaver i år, det er så veldig personlig og fint! Jeg har allerede laget tre, og klarer nesten ikke vente med å gi de bort, fordi jeg vet de kommer til å elske dem. Nå gjenstår det bare å se om tiden og skaperlysten strekker til, men juletreet, adventsstaken og juletrepynten i bjørk er øverst på min to-do it yourself liste! God ukestart alle, make it a good one ♥

 

Follow

DIY NATURFARGEDE EGG

 • Skrevet 15.10.2015 klokka 00:50
 • Kategori: DIY


Okei så er det langt i fra påske. Og langt i fra jul også (JO DET ER DET!!) men jeg har alle planer om å lage en christmas edition av fargede egg i nær fremtid. Til helgen, kanskje? En DIY som er kjapp, enkel og fin. Denne gjør-det-sjææl´en gjorde jeg for en god stund siden, i fjor sommer faktisk, og har posted den på gamlebloggen en gang tidligere, men jeg har så lyst å få samlet alt her på jubel´n så her er den igjen. Denne skjedde faktisk superspontant en dag på jobb da en kollega av meg kokte rødbeter som hun skulle lage til oss til lunsj. Jeg tenkte at det måtte jo være noe jeg kunne bruke det blodrøde vannet til, og dermed dette egget til. Jeg brukte markblomster og blader fra sansehagen på jobb, og festet de inntil egget ved å legge en nettingtruse utenpå (haha, SYKEPLEIERLIVET) som faktisk gav et fint mønster på hele egget etter det fikk ligge i det fargede vannet i ca 15-20 minutter. 

Hva tror dere. Er det innafor å bruke egg som pynt på juletreet?

 Follow

DIY THE GOLDEN TOUCH

 • Skrevet 07.10.2015 klokka 20:12
 • Kategori: DIYJeg tipper kanskje noen av dere begynner å bli rimelig lei av å se bokstavene D, I og Y dominere i overskriftene mine nå, men jeg er som en bryter - enten veldig PÅ eller kjempe AV, og det finnes ingenting i mellom. For det burde jeg kanskje unnskylde meg bittelitt men, sorry not sorry. Helgen som var ble av den overproduktive sorten av typen hvor fem timer føles som én, og en bittebitteliten "skal bare" ender opp med et døgn som er snudd på hodet. Jeg  e l s k e r  når det skjer. Over ser dere resultatet av gullprosjektet, en trippel gjør-det-selv som jeg selv ble veldig happy med. Alle tre med sentimentale minner knyttet til. Den største flasken med gull-ombre er champagneflasken vi spratt på champagnekvelds hos pappa syttende mai i år. Det er slikt som skjer når favorittdattern jobber turnus, haha. Den har jeg skjært av bunnen med en glasskutter jeg kjøpte for et slikk og ingenting på ebay, så den kan også brukes som en lyslykt. Den minste flasken er en whiskeyflaske med gode minner fra innflytningsfesten hjemme hos oss tidligere i sommer (SÅ.HIMLA.GØY) og den bittelille skoen har føttene mine en gang passet helt perfekt i ♥ Stappet med pappas egne sukkulenter, så klart! Jeg synes det ble superfresht, også liker jeg tanken på at akkurat de tre tingene er helt unike, hjemmelagede skatter. 

____________________

Double DIY! All three items have sentimental value to me. The big bottle is the champagne bottle we popped in the evening of the 17th of may this year, which is Norways constitution day. We usually have what we call "champagne breakfast", but being a nurse and working shifts my family have to adapt so we went ahead and had a champagne supper instead. I used a class cutter to remove the bottom of it, so it also can be used as a lantern. The smaller bottle is a whishey bottle from our house warming party early this summer. It was so much fun! And as for that tiny adorable shoe in the front - my foot used to fit perfectly in that, which just makes it too adorable to me. And of course - daddy helped out with succulents from his own greenhouse grown with may too much love. I think it turned out really neat, and I absolutely love the fact that these three things are all unique, homemade treasures.

Follow

DIY CHEVRON CANVAS

 • Skrevet 06.10.2015 klokka 13:00
 • Kategori: DIY
Fordi katt.

Nok en no-brainer-diy. Denne ble faktisk laget ved et uhell. Det er slikt som skjer når man kjeder seg (og som superintrovert er det veldig - veldig - sjeldent), kreative uhell! Jeg brukte maskeringsteip til å lage chevron mønsteret, og den malingen jeg fant hjemme hos pappa i boden med det rare i. Fargene ville jeg kanskje ikke valgt sammen i utgangspunktet om jeg hadde et annet valg, men på en eller annen måte så liker jeg det veldig godt likevel. En fresh fargeklatt som gjorde seg godt på tv-stuen vår i huset uti skauen. Og dessuten - Wilma approves!

 

Follow

DIY RUSTIC TWINE VASE

 • Skrevet 04.10.2015 klokka 19:30
 • Kategori: DIY

Denne trenger vel strengt tatt ikke bilder og steg-for-steg forklaring. Dere trenger bare en flaske (enda en god unnskyldning for å drikke vil eller Bailey´s, gitt), lim (jeg brukte Scotch hobby- og skolelim) og hyssing. Og tålmodighet. Masse tålmodighet. 

Det var nattens! Hva syns dere?

____________________

I guess this is a no brainer that doesn´t require any step-by-steps? All you need is a glass bottle (another great excuse to open a bottle of wine og Bailey´s, OH MY), hobby-glue and jute or twine. And patience. Lots and lots of patience.
What do you think? 

PROJECT OF THE NIGHT

 • Skrevet 04.10.2015 klokka 14:45
 • Kategori: DIYI går, i natt, i stad - jeg vet ikke engang. Jeg ble vertfall stående i over åtte timer (i går/ i natt/ i stad) og sjonglerte fire DIY prosjekter på en og samme gang. På en lørdagskveld/ natt/ morgen. Helt alene. Det var awesome.

Hvorfor er det slik at når lyset skrus av så skrus tankene på, kreativiteten og lysten til å LAGE og GJØRE noe likeså? (Og det var mitt lille dikt til dere. You are welcome). Natten har med andre ord vært over gjennomsnittet produktiv, og jeg klarte til og med å stå opp "tidlig" i dag (sett gjennom øynene til et B-/boarderline C-menneske) fordi jeg var så gira på å fortsette. Og med det har jeg tre påstartede godsaker, i tillegg til nattens prosjekt som heldigvis ble ferdig før hodet traff puta i natt/ i stad. HVEM hadde trodd at hyssing og Baileys, både innhold og flaske, kunne bli en kul del av interiøret..? Viser dere i kveld!

____________________

Yesterday, last night, just now - I don´t even know. But what I do know is that I ended up standing just over eight hours straight yesterday/ last night/ just now and juggled four DIY-projects at once. On a saturday night/ morning/ just now. All alone. It was awesome.

Why is it that when the lights go out the urge to DO and MAKE something goes off the charts? In other words my night was extremely productive, and I even managed to get up early (seen 
through the eyes of a B-/ boarderline C-personalty) because I was so anxious to continue. Luckily I managed to finish the DIY I thought would be done in just a jiffy, but ended up costing me four hours of gluing thin twine to a Bailey´s bottle. It turned out quite nice! Pictures up later. 

DIY recap, femtiørevase

 • Skrevet 29.09.2015 klokka 10:25
 • Kategori: DIY
Denne DIY´en er superenkel. Alt du trenger er en krukke du ikke liker spesielt godt lenger, sort spraylakk, en limpistol og en hel haug med femtiøringer ♥

DIY bottle vase

 • Skrevet 21.09.2015 klokka 17:34
 • Kategori: DIYNok en god unnskyldning for å åpne en flaske vin ♥

Hjertejubel

Dagdrømmer. Superintrovert. Fotoentusiast. Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter. Besøk gjerne min foto-porteføljeblogg på www.hjertejubel.com!


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits