hjertejubel

Intervjuet av høsten

 • Skrevet 02.09.2016 klokka 10:34
 • Kategori: Hjertejubel

Hva skal du gjøre i høst?
I høst har jeg mange blader i luften! Jeg studerer endelig demensomsorg, jeg jobber enmillionmilliard prosent på sykehjemmet mitt og jeg jobber fortsatt hardt med min lille spire Hjertejubel. Jeg skal også skape i høst, i form av DIY-prosjekter og jeg skal sette av tid til å lese bøker som ikke er pensum. Og pensum også - obviously. Jeg kribler etter å bruke en høstdag eller fem på fjellet med knasende løv under fjellsko med varme tjukkeragger i, og mest av alt vil jeg på epleslang og av tjuvgodset vil jeg lage en lun eplekake med mørk og sprø skorpe på, med vaniljekrem og brede høstsmil til.


Skal du reise noen steder?
Martinus og jeg flørter lett med tanken på å avlive den eviglange rekken av vinterdager i år med en reise til lysere og varmere strøk, men akkurat for i år er jeg absolutt utreist. Ferdig. Done. Mettet og fornøyd. Jeg har vært i Frankrike, Spania, Italia, Litauen og Amsterdam - alle innen halvåret var gått. Noe som må være en ny personlig rekord hva det angår besøkte land i løpet av et lite halvår.
 

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg til krabbefesten hjemme i svigers´garasje, og til at jeg kanskje skal på min første rypejakt sammen med Martinus. Jeg ser også vilt frem til at jeg får pensumbøkene mine i posten, for jeg ER SÅ INTERESSERT i demensomsorg og sulten etter å bli bedre og bedre føles nesten umettelig. 


 

Hva kan gå feil?
Jeg vil egentlig ikke tenke på det som kan gå feil, for jeg tenker at om jeg tenker på det og mater det energien min, så er det større kjangs for at noe faktisk går galt. Men jeg skriver det bare helt kjemperaskt at slutten på høsten kan markere starten på en tung tid for meg, siden jeg de senere årene har strevd med mørketidsdepresjon og en vinterlang kamp mot å havne i fysisk, kreativ og mental dvale. MEN med det sagt, så har jeg aldri gått inn høsten med så lave skuldre som det jeg har nå. Jeg er optimistisk!


Hvem kommer du til å være mest sammen med?
Jamie Fraiser, sassenachen Claire Beauchamp, Black Jack Randall, Dougal og Colum McKenzie, Frank, Feite Rupert og alle de andre DEILIGE skotske og engelske karakterene i Outlander bokserien ♥


Hva kommer du til å bruke mest penger på?
Antakeligvis belysning på mitt lille jubelstudio, kanskje?  

 

Hva kommer du til å kjøpe for høsten?
Jeg kommer til å starte jakten etter den perfekt almanakken for neste år. Det tas ikke lett på, og det er mange kriterier som skal oppfylles før jeg klikker hjem en ny. Det er faktisk større kjangs for at jeg snubler over en enhjørning i skogen før jeg finner en som er nøyaktig slik jeg drømmer om.
 Må. Være. Perfekt.


Kommer du til å bruke det?
All day every day. Fungerer ikke uten. Hilsen teflonhjerne.
Hva vil du si til ditt høst-jeg?
Til henne vil  jeg si  n y t  favorittårstiden din, og fortreng alle stressende tanker om det som kommer etterpå. Kanskje går det helt superbra! Ta masse bilder, og kom deg ut! Tenn lys som lukter eple og kanel, men ikke de som lukter vanilje siden du ikke vil gi Martinus hodepine. Husk å kom deg ut i naturen som du egentlig elsker så godt, selv om dørstokkmila vokser seg en halv mil lenger rundt disse tider. Lag pappas chorba så mange ganger at du ikke trenger å bruke oppskriften lenger, og fór kreativiteten din jevnt over hele høsten og vinteren. Husk at du vil presse blader og blomster til å henge på den veggen som har vært tom i snart to år nå (...), men vent litt lenger - fargeeksplosjonen du elsker så kommer snart. 


Hva kommer du til å spise?
Laks i mengder! Fryseren er  s t a p p f u l l  av Martinus sin elvefangst fra i sommer.  Høsten er jo også suppe- og grytetid, og jeg kommer definitivt til å spise altformye brie og olivener.


Hva kommer du til å drikke?
Perverse - PERVERSE- mengder kaffi.


Hva kommer til å gjøre denne høsten ekstra bra?
Denne høsten blir ekstra bra, fordi jeg er på en ekstra fin plass i livet mitt, nå. Og med mindre jeg har jinxet alt med å skrive dette, så kommer det hele til å bli veldig, veldig awesome. 


Hva kommer du til å ha på deg?
Alt som er varmt og loddent og jord- eller burgunderfarget og som heter poncho. Og store skjerf, eller tepper som Martinus mener de er, og plutselig fikk jeg lyst til å kjøpe meg en ny lue. 


Hvordan kan du skade deg?
Ved å ikke gå til innkjøp av refleks til kveldsjoggeturene mine. 


 

Hva er du urolig for?
At jeg i skrivende stund har 666 følgere på Instagram, og jeg er ikke sann nevneverdig overtroisk sann bortsett fra at jeg ALDRI tråkker på kumlokk og kan gjøre syke ting med kroppen min for å unngå nettopp dét - men akkurat den tallrekken der trenger jeg liksom bare ikke i livet mitt lenger enn strengt tatt nødvendig så følg meg someone? Anyone. Plis. 
 

Hvilke sanger eller artister tar du med deg inn i høsten?
Musikksmaken min er like distinkt og foranderlig som årstidene, og når sommeren forsvinner forsvinner også de tropiske kokkosnøttmelodiene, sammen med hakuna matata Bob Marley og den festlige EDM-musikken, også. Jeg går inn i høsten med en ny forkjærlighet for sekkepiper og The Real McKenzies, danske Nephew og The Glitch Mob, blant andre.


Hvordan kommer du til å huske denne høsten?
Det kan jeg jo ikke vite, før høsten har levd og blitt opplevd ♥

Deres tur! 

Follow

Bryllupsgjester og candids

 • Skrevet 09.08.2016 klokka 01:51
 • Kategori: Hjertejubel

Trykk på et av bildene for å komme direkte til porteføljebloggen min, for å se resten av det store bildedrysset ♥​

Her er en liten smakebit av tredje og siste del av bildedrysset fra Alvilde & Fredriks bryllup tilbake i juni ♥ Trykk på hvilket som helst av bildene for å komme til porteføljebloggen min for å se resten av bildene, eller trykk her for å komme direkte til del I, eller her for del II. 

Big day details

 • Skrevet 31.07.2016 klokka 12:32
 • Kategori: Hjertejubel

Hei dere! For å se mange flere detaljebilder fra bryllupsdagen til Alvilde & Fredrik - besøk hjertejubel porteføljen HER ♥ Det var en SÅ fantastisk fin dag, med mange gode erfaringer som jeg tar med meg videre. Jeg kan nesten ikke vente til neste bryllupsoppdrag nå i August! 
 


HI! Press THIS LINK if you would like to view more detail pics from the wedding I photographed last month. It was such a lovely day, and a GREAT experience. Can´t wait for my next wedding session in august ♥

Mi greie og smørblide Emilia Arwen

 • Skrevet 30.07.2016 klokka 22:46
 • Kategori: Hjertejubel

Jeg har vært så heldig (igjen) å få dele noen bilder fra en av de siste foto-oppdragene mine med dere ♥ Dette er smørblide Emilia Arwen - så årvåken, blåøyd og fornøyd - er hun ikke helskjønn? Jeg blir bare mer og mer glad i å ha stunder med minimennesker som baby Emilia Arwen her hjemme i mitt elskbare Hjertejubel-studio. For hver bebis som bæres inn over karmen lærer jeg så utrolig mye. Jeg blir tryggere og sikrere på meg selv for hver gang, jeg tilegner meg nyttige tips og triks og jeg DØR etter å lære meg mange mange flere! 

Det føles så ubeskrivelig godt å ha endelig funnet frem til min greie. Jeg har alltid følt at jeg kan litt av hvert om mye forskjellig, men ikke at jeg kan én spesiell ting spesiell godt. Men akkurat med det her, innen foto og det å være en øyeblikksfanger, føler jeg meg mye lenger på vei enn hva jeg har med noe annet. En greie jeg føler jeg mestrer mer og mer, og stadig utvikler meg innenfor, og som gir meg noe tilbake. En veldig etterlengtet vedvarende kreativ utfoldelse. Planene mine for å fortsette å utvikle studioet er allerede godt i gang, slik at jeg kan fortsette å fotografere utover høsten og vinteren, uten å måtte være så altfor bunden til dagslyset som minker faretruende raskt mot slutten av året. 

Jeg har sjelegransket Jubel´n, og lagt en plan for hvordan bloggen(e) mine skal være fremover! Ett innlegg om dette kommer snartsnart. VI skrives plutselig ♥

Sist shoot

 • Skrevet 31.05.2016 klokka 15:52
 • Kategori: Hjertejubel

Haha, jeg som trodde jeg nå hadde good tid til å skrive et skikkelig innlegg da, men så kom Martinus nettopp inn døren og bare... vi skal i selskap om 45 minutter og jeg drar fingrene gjennom mitt halvskitne hår og ser ned på nattrusa med dødningshoder på (ja i dag en bukseforbud type dag) og bare HALP. Så, noen bilder fra min siste babyfotografering da dere, inntil videre. HEH. 

ER HUN IKKE SØT?! For hver babyshoot som går merker jeg at jeg lærer flere og flere småtriks for å få bebis til å holde seg rolig og sove tungt. Bebisen her sov så himla bra at jeg fikk flytte på henne hit og dit, skifte klær og props, ALT og hun bare zZzZzZz - noe som resulterte i mange fine bilder, som jeg er så heldig å få dele ♥

My wierd story

 • Skrevet 05.05.2016 klokka 17:27
 • Kategori: Hjertejubel

I prokastineringens ånd presenterer jeg for dere - dagens mystory.

Men ikke sant? SANT DE LUKTER LITT BÆSJ?! Helsearbeidere, dere vet vel hva jeg mener? 

Oppgaveskrivingen min går som det suser, som dere sikkert ser. Nei, men altså, det gjør faktisk det! Endelig er noen flere tråder samlet, og planen videre er lagt, så nå er det bare å dykke dypt ned i pensum og finne stoffet jeg kan i hodet men ikke helt vet hvor kommer fra. Men en ting som irriterer meg bittelitt, er det med henvisning av fagkunnskapen. Altså FINNES det noen orginale tanker i oppgaver og bøker der ute, egentlig? Det virker jo som at alt, ALT, bare er henvist til Knut som henviser til Bob Kåre som videre henviser til Mubutu Mukeke som henviser til Fru (frøken?) Nightingale?! 

Jeg skjønner forresten på dere at jeg syter over studenttilværelsen. På snap har jeg fått beskjed om å holde kjæft og bruke tiden min på å lese og skrive istedenfor å lage merkelige MyStorier. Dere har tydeligvis ikke hørt om kreative pauser, så deres uvitenhet er tilgitt. Det som stikker LITT dypere er Vilde i kommentarfeltet mitt som vurderer å IKKE gå på skole fordi jeg syter og bæljer og minner henne på hvor pyton det kan være. Haha, UNNSKYLD!! 

Nadiabo på snapchat, for de som måtte ønske ♥

Dette er AMAZING

 • Skrevet 09.04.2016 klokka 17:08
 • Kategori: Hjertejubel

via GIPHY

Altså. HJERTEHJERTE♥

Siste finish

 • Skrevet 23.03.2016 klokka 19:54
 • Kategori: HjertejubelSykepleiersemihelg, yay! I morgen er det endelig tid for Nelias ettårs-fotoshoot med cakesmash og ballong- og pompomsfest. K a n  i k k e  v e n t e. Det gjenstår bare noen smådetaljer, som å lage en fluffy kake verdig en ett år gammel rampejente og klargjøring av studiobébé. Jeg gleder meg slik, og ikke minst til å få vise dere bildene av lille skatten som begynner å bli veldig stor veldig raskt. Sist uke gikk hun for første gang ♥ 

I dag fikk jeg flere nye fotoprops, og de er AWESOME. Jeg synes det har vært vanskelig å finne greier til de aller aller minste bebisene - spesielt gutter - og nå har jeg vært så heldig at Marit har villet lage litt props til meg som jeg skal bruke på fremtidige baby- og nyfødtfotograferinger. Marit er en venn av familien, og hun er helt sinnsykt RÅ med heklepinnen. Det var faktisk bigsis som lærte henne hvordan man hekler for noe som i mitt hode bare er noen år siden, og nå har Maritparit som hun heter på instagram, utviklet det villeste talentet og har bikket 80-tusen følgere på instagram. Sjekk feeden hennes, den er helt amazing! Tusen hjertlig takk, Marit ♥

Follow

Ballongfest og sjokobarter

 • Skrevet 21.03.2016 klokka 12:03
 • Kategori: HjertejubelHej alla måndagsbarn! 

Jeg starter uken omringet av tantebarn, kakaobarterer og en ballongfest. Jeg begynner å få tilbake håpet om at også JEG en dag kan bli A-menneske, siden det nå er over en uke siden jeg sov til lenger enn halv ni. Kanskje skal jeg bare fortsette, selv de dagene jeg har fri? Jeg føler meg så sykt produktiv for våkendøgnet mitt har plutselig fått fire-fem timer ekstra, og ja... det merkes jo. Jeg føler meg som en supertante etter at jeg bysset lille Nelis til søvn i gangen med amazing akustikk og trollmors vuggevise, uten så mye som en eneste tåre, og nå drikker jeg kaffi og spiser påskemarsipan og bare DRIT FIN MANDAG!!

På torsdag skal Nelia ha 1-års shooten sin, så nå gjelder det å virkelig få på plass de siste detaljene og utstyret som trengs for at det skal bli slik som jeg har sette for meg i hodet mitt. Så om noen i nærheten TILFELDIGVIS har en hvitemaljert zinkbalje som jeg kan få låne eller kjøpe - holla at me. I started my week surrounded by by niece and and nephew, cocoa mustaches and a balloon party.  I´m starting to wonder if I should just keep ut this thing with getting up early in the mornings, even on my days off. I feel so productive, which probably has something to to with me getting up 4-5 hours earlier than I normally would, haha. Today I feel like an auntie with superpowers because I rocked baby to sleep without her sheding a single tear while singing an norwegian lullaby about mummy-troll and her eleven troll-babies (of course). Now I´m sipping on a hot cup of joe and eating some easter chocolate, while enjoying this blissful monday morning. 

 

Delta på påskegiveawayen min HER. Vinneren trekkes på lørdag!

Jeg listen

 • Skrevet 20.03.2016 klokka 09:59
 • Kategori: Hjertejubel

English translation coming soon!

Hva bruker jeg helst pengene mine på?
Reiser/turer og glass (les: fotoglass, lesles: objektiver)!


Hvilken twist ligger alltid igjen til slutt?
Den med aprikos. Ikke fordi æsj men fordi minst yummay. 
 

Hvordan ser min perfekte fridag ut?
En fridag hos meg er inneholder svært lite, men er veldig innholdsrik! Jeg elsker de gangene når jeg kan legge meg i sengen, og vite at i morgen skal jeg ingenting!  De dagene er ikke bare deilige, men helt nødvendige for en superintrovert som meg selv, og de går som regel altfor fort. Jeg forlater som regel ikke husets fire vegger på slike dager, og jeg starter meg å sove helt til jeg ikke klarer mer, men bare litt til. Sminke og jeans er selvsagt bannlyst, akkurat som å betale regninger, brette klær og andre kjipe ting. Som jeg har nevnt tusen ganger, så liker jeg veldig godt å være alene, og om jeg er det - ALENE alene - så er sannsynligheten overveldende stor for at jeg bruker fire timer av fridagen på å synge karaoke og danse i stuen med lamellene trukket for. Jeg kan også bruke timesvis på internettet, da helst på bildefeeden til TBOT (The best of tumblr), stumbleupon eller pinterest. På kvelden tar jeg gjerne en powernap, bare at det er i badekaret, og jeg våkner først av at vannet blir kaldt eller at jeg puster inn vann med nesen. Hva var det siste som gjorde meg forbanna?
Yrket mitt! Eller rettere sagt noen av rammene rundt det som noen ganger kan skvise et sykepleierhjerte til det nesten sprekker. Men, det ordnet seg, og forbannelsen gikk over til et YESFORFAENHIGHFIVETILMEGSELV rett før helgen. #Stoltsykepleier

Hva var det siste jeg lo so hardt av at latteren gikk over til stille hikst?
Jeg tror det fortsatt må være meme´en Tyvanofauvuv vex. Se og le! 

Om jeg kunne gjøre DET JEG VIL med livet mitt, hva ville jeg gjort?
Jeg ville gjort nøyaktig alt det jeg gjør nå - bare litt mer fordelt. Noen ting ville jeg gjort litt mer av, som å reise, dra på lange fjellturer, fotografere og å ha planløse dager. Andre ting ville jeg gjort litt mindre av, som jobbing, stressing og å følge hverdagens klokke som tikk-takk slaven jeg er.  Om jeg fikk kvitte meg med én uvane helt gratis - hvilken hadde det vært?
Den som gjør at jeg alltid gaper over bare litt for mye, også sitter jeg der med for mye mat i munnen så jeg klarer ikke svelge og smulene skyter ut i hytt og gever. Metaforisk sett, anyway. For det er en hårfin balanse det der, nok og for mye greier i livet, der nok er perfekt og gir meg en fin følelse av mestring og produktivitet, mens for mye suger livskraften utav meg og gir mye negativt stress. DEN uvanen klarer jeg meg spesielt foruten. 

Hva er mine aller beste egenskap?
Jeg tror det må være at jeg over de siste mange årene har vært veldig bevisst på at ikke fæn om jeg skal forhåndsdømme folk. Jeg er snill og åpen, dritsnill faktisk, og jeg H A T E R drama som nok må være min aller aller største atributt i disse dramalama tider. 

Hvilke hverdagsgreier gjør meg lykkelig?
Friske blomster. Kyss på pannen. En mann som sniker armene sine rundt midjen min når jeg lager mat. Katten Wilma som tror jeg er mamsen hennes og masserer meg når jeg sover. Gode hårdager. Vår i luften. Klump i magen og nerver, men på en god måte. En fridag. En dag på jobb. Tagger på hysteriskt morsomme ting på internett fra mine gode venner. Mine gode venner. Min gale familie. Deres tur! Velg en og skriv i kommentarfeltet ü

Husk å delta på påskegiveawayen min, vinneren trekkes påskeaften! Du melder deg på HER eller ved å legge igjen en kommentar på bloggen HER dersom du ikke har facebook :)


The I list

What do I spend my money on?

Traveling and the goly grail of glass. Camera lenses, that is. 

Which Twist (the norwegian answer to quality street chocolates) is the last one to go?
The one with apricot filling. Not because it´s nasty, but it´s the least yummay. 

What does a perfect day off look like?
A perfect day off to me is when I have no plans at all. I love going to sleep knowing that the next day is MINE and mine only. Those days are not only lovely, but also very necessary for a super introverted gal like myself, and they always tend to pass by way too fast. I usually never leave my house on a day off, and I kick it off my sleeping as long as i possibly can, and then some more. Jeans and makeup are obviously banned, just like paying bills and folding laundry and other booring stuff. As I´ve mentioned a thousand times, I really really really like my alone time. And if I am - ALONE alone - them I will most likely spend four hours singing karaoke and dancing with the curtains drawn. I can also spend hours on the internet looking at funny cats and stuf, mostly on The Best of Tumblr, Stumbleupon og Pinterest. On the evening i like to take a powernap only in the bath tub and the only thing to wake me up is the water going cold og me breathing it in with my nose. 


What was the last thing to piss me off?
My job! Or, more like some circumstantial stuff that sometimes makes nursing into one huge ethical dilemma. But I sorted it our and my pissed-off-ness went to HGHFIVEMYSELF-ness just before the weekens. #proudnurse

 

What was the last thing that made me laugh?
This meme of Tivanofauvuv Vex. I just can´t. 
 

If I could do WHATEVER I´d like wth my life, what would it be?
I would do all the stuff I´m already doing, just a little more balanced. Some stuff I would like to do more of, like traveling, long hikes, photography and days off. Other stuff I could preferably cut a little bit back on, like work, stress and following the mundane clock of everydays like the tick-tock slave that I am. 


If I would get rid of one bad habit right here on the spot - which one would it be?
The one that makes me bite more than I can chew, and there I am, not able to swallow and crumbs blasting out of my mouth - metaforically speaking. There is a fine line between enough and too much, where enough makes me feel energized and productive, and too much with gives me stress that eats me up from the inside. THAT I could manage without. 

 

What are my best personal qualities?
That I´m not judgemental, and that I´m probably one of the kindest people I know, haha! Well, at least I try to be. And I also hate drama, which is quite nice if I may say so myself in these dramalama times. 

 

Which everyday-stuff makes me happy?
Fresh flowers. Kisses on the forhead. A man who cuddles me around my waist while I´m cooking dinner. Wilma the cat who thinks I´m her momma and massages me on my tummy. Good hairdays. Spring in the air. Nerves, but in a good way. Days off. Days at work. Tags on posts with funny animals from my good friends. My good friends. My crazy family. 

Follow

Hei igjen, livet

 • Skrevet 07.03.2016 klokka 10:40
 • Kategori: Hjertejubel


Hei, dere. Herregud - i går ble jeg ferdig med Game of Thrones som jeg startet på.. sist fredag. Førtifem timer med halshugging, drama, incest, flåing, sverdkamper, frustrasjon og WTF (!!!) på en drøy uke. Hjernen min er nummet og jeg klarer liksom ikke slutte å nynne på introsangen. Dun dun, DUN DUN DUN DUN, dun dun dun dun, DUN DUN DUN DUN. Og nå er alt bare helt akutt over. Helt til september, for her i hus ser vi ikke EN OG EN episode NU-UH!I dag har jeg fri etter arbeidshelg og skal bruke dagen til å planlegge og samle inspirasjon til de kommende shootene jeg skal på. Jeg har nemlig fått en del henvendelser i år, og det synes jeg er SÅ HIMLA STAS og jeg gleder meg til hver og en! Jeg har alltid alltid alltid hatt prestasjonsangst, og hadde det ikke vært for at jeg har blitt så veldig glad i å fotografere så hadde jeg nok aldri frivillig satt mej i en slik situasjon der jeg må prestere - men for første gang i mitt liv så trumfer mestringsfølelsen over angsten. Det føles så bra å endelig ha funnet min greie, og all tiden jeg bruker på forberedelser og på å bli bedre gjør jeg med mer enn glede. Og siden jeg også er ferdig med Game of Thrones og har vunnet tilbake livet mitt (dun dun DUN DUN DUN DUN dun dun dun dun) så tenkte jeg å ta en runde i byen for å se etter inspirerende greier som jeg kan bruke til neste shoot. Yay! 

The Hamsa

 • Skrevet 06.03.2016 klokka 10:15
 • Kategori: HjertejubelHamsaen, Fatimas hånd, Miriams hånd, Guds hånd - kjært barn har mange navn. Hun har blitt å finne rundt halsen, fingrene, håndleddene og foreviget i blekk på huden til mange i vår krok av verden. Jeg fikk min første av en av mine onkler i Algerie, og siden har hun fulgt meg helt frem til hvor jeg er nå i livet. Jeg kaller henne for bare for Hamsa, og jeg annser henne å være Guds hånd. Hun skal gi meg som bærer henne suksess og harmoni, og beskyttelse mot Ayin Ha`ra - det onde øyet.

Jeg har lenge likt symbolikk. Jeg fasineres over det at noe så mektig som tro kan legges i noe så lite og håndfast som en amulett, og at den kan bæres i den tro at den beskytter. Jeg tror på en eller annen "gud" - bare ikke den guden landet mitt helst ser at jeg skal tro på. Jeg tror heller ikke på den guden pappa og familien min i Algerie ser til. Men jeg tror, det gjør jeg. Det er bare det at troen min ikke er så godt definert, såvidt jeg vet. Jeg tror på energier og karmaens kraft. Jeg tror på at det lønner seg å være god med andre mennesker, og selv om det ikke lønner seg, så er det fortsatt en fin ting å være. Jeg tror på moder jord, jeg tror på at vi raskt er i ferd med å kvele henne, og jeg tror at hun prøver å kvele oss tilbake. Jeg tror på vinden og havet og solen som står opp og legger seg. Jeg tror at tilfeldigheter ikke er tilfeldigheter, og at når det blåste så innmari at jeg ikke klarte å tenne gravlykten til mamma, mens alle andre lyktene rundt oss brant stille og fredlig, så tror jeg på at det var hun som lekte med meg. Kanskje ville hun jeg skulle bli, bare litt lenger. 

Det er vanskelig å skulle svare på nøyaktig hva jeg tror på. Og jeg er ikke akkurat sikker på hvem det er sin hånd jeg bærer på, hamsaen, men jeg vet det er noe(ns). Hva er man egentlig når man tror på noe man ikke kan sette fingeren på hva er? Håpefull, kanskje?
 

Follow

Meg, men ikke meg

 • Skrevet 08.02.2016 klokka 11:07
 • Kategori: Hjertejubel

I helgen hadde jeg på meg knallrød matt lebestift, og jeg brukte til og med lip-liner for første gang. Jeg følte meg SÅ veldig modig, for selv om looken er veldig "meg", så er det ikke så veldig meg å faktisk slik. Det føltes ganske kult på en girlpower type måte, sann bortsett for en overhengende angst for å plutselig ha lebestift på fremtanna, og det gikk opp for meg at en eller annen gang i løpet at den siste tredjedelen av livet mitt har frykten for å skille seg ut blitt erstattet med en lyst til nettopp dét - å være litt annerledes. Jeg vurderte også å gå til innkjøp av en kul burgunder bowlerhatt i helgen, men innsåg smertelig - igjen - at hodet mitt rett og slett ikke er skapt for å være hatteholder. Jeg innsåg det så veldig brutalt faktisk, at jeg måtte le relativt høyt til å være alene på et prøverom på H&M, da jeg såg meg selv i speilet med den greia på hodet. Rutinebrudd gjør meg tydeligvis ballsy og nyskjerrig, og jeg tror helt og holdent på at skolestart sist uke og denne ukens utenlandsreise(r) har trigget noe eventyrlig i meg til å komme til overflaten igjen. Noe utforskende og nytt. Jeg elsker når det skjer. 

Follow

Why won´t you love me

 • Skrevet 07.02.2016 klokka 15:25
 • Kategori: Hjertejubel

Image and video hosting by TinyPic

Ugjensidig kjærlighetsforhold, der altså


Jeg sitter i denne stund i sofaen hjemme, og skriver blogginnlegg med ene hånden mens den andre går i skytteltraffikk mellom munn og nachospose (med ostesmak, ehrmahgehrd). Jeg og Martinus var hjemme hos venner i går og drakk bøttevis med sangria og spiste mat og danset og dro på byen og mistet ikke folk der og det gjorde egentlig alt superawesome. Vi våknet, fine i fisken begge to (YAY), og er straks klare for å dra hjem til pappa på dagenderpå middag og Kahoot quiz! Jeg banket dem alle sist, med full pott på quizen som handlet om Disney-figurer. Champion! 

Nyfødtshooten jeg skulle på i går ble desverre utsatt til etter jeg kommer hjem fra cruise (OH my god, reiser om tre dager jo. MÅ.PAKKE!!), men det gir meg litt mer tid til å kunne planlegge shooten enda bedre og søke enda litt mer inspirasjon. Om jeg er heldig, så klarer jeg såvidt å smette inn en annen nyfødtfotografering før avreise, og det med en liten bebis som nettop, NETT-OPP, ble født ♥ Jeg håper så inderlig at det ordner seg slik at jeg rekker det, for akkurat med disse minste har jeg så uendelig mye erfaring å hente. Kryss fingrene for meg! 

God søndag til dere, nytnytnyt helgens siste åndedrag!

Follow

Drunk norwegians be like

 • Skrevet 07.02.2016 klokka 14:09
 • Kategori: Hjertejubel

 

Helt sant, jeg møtte MINST to på byen lørdag. Hakuna matata let´s all eat kebabs and be friends.

Don´t push it

 • Skrevet 05.02.2016 klokka 09:18
 • Kategori: Hjertejubel

DASSNYTTDEN STØRSTE UKENTLIGE KONTRAINDIKASJONEN FOR ET HEMORIDEFRITT ROMPEHULL.
SMERTELIG HILSEN NTNU ÅLESUND ♥Åh, dere. Jeg er SÅ glad for at jeg ombestemte meg (les: sjefen ombestemte meg) og at jeg alikavel grep muligheten og søkte meg inn på skole i vinter og vår. Jeg kom inn, og nå er første samling i det deltidsstudiet Etikk i praksis over, og jeg bare sitter der, supervåken og på alerten (noe som er en DIGER karakterbrist for meg på denne tiden av året!!), og SUGER til meg alt. Neonblekket fra markeringstusjene mine spruter, og jeg har til og med funnet... hold dere fast....

DEN PERFEKTE PENNEN

Nei altså, virkelig. Den heter noe så majestetisk som Schneider Slider Page Surfer, og tenk å være så livsglad over en penn da dere - men for en sykepleier som OGSÅ er student å finne en penn som gir fin håndskrift, som skriver jevnt, som du ikke trenger å trykke pervohardt ned i papiret og som ikke gir skrivekul på langefingeren og vonde håndledd... jeg kan ikke forklare. Det er vakkert. Jeg virkelig elsker det - å være student igjen, altså - og jeg føler meg så refreshed og utfordret og kvesset og skarp. Og foreleseren min bare " og for dere som VIRKELIG vil studere, så starter studiet master i klinisk sykepleie til høsten" og jeg bare.... don´t push it. 

 


I can´t stress how unbelievably happy I am that I changed my mind (meaning my boss changed my mind) and took the opportunity to go back to school this semester. I applied, got in and now the first gathering of the part-time study ethics in practice is completed, and I just sat there - alert and super awake (which is a HUGE character flaw for me this time of year) and soaked everything in. The neon ink from my highlighting pens was all over the place, and I even found...... wait for it....


THE PERFECT PEN

I shit you not, it´s named something as majestic as the Scneider Slider Page Surfer, and you might think it´s a bit strange to be this high on life about a pen, but guys - for a nurse, who is ALSO a student, to find a pen that gives nice handwriting, writes evenly without pressing insanely hard on the paper, which doesn´t lead to blisters on the tip of my right middle finger and which also prevents my wrists from almost snapping.... THERE´S EVEN A THINGY ON IT TO PREVENT IT FROM SLIPPING OUT MY SCRUBS....I can´t describe. It´s wonderful. I really love it - being a student again, I mean, and I feel so refreshed and challenged and sharpened and bright. And my lecturer was like for those of you who REALLY want to study, the master of clinical nursing will be starting this fall and I was like.... don´t push it lady. 

 

 

Follow

Jeg kan ikke stole på deg mer

 • Skrevet 02.02.2016 klokka 11:16
 • Kategori: HjertejubelJeg stoler ikke på deg.

Ikke ett eneste sekund. Ikke en eneste setning, ikke et ord. Ikke et bilde, ikke så mye som en pixel engang. Faktisk, så er jeg veldig sikker på at det meste du viser meg, og det meste du forteller meg, er pur løgn. Jeg går bare ut i fra det nå, for det har altså vist seg å være slik - gang etter gang.

 Det hender seg noen få ganger at jeg finner sider ved deg som jeg kan like. Som jeg kan tillate meg å stole bittelitt på. Som jeg faktisk nyter, og koser meg med. Som jeg finner inspirasjon fra. Men du har gjort meg til en skeptiker, og selv disse få fine sidene ved deg har jeg piggene mine ute på. Alltid på alerten, klar til å beskytte meg selv mot din løgnerske og missvisende "virkelighet". Jeg hater at du har gjort meg til en skeptiker, wwwjeg hater at du sår så mye tvil innad i meg. Jeg hater at jeg scroller og scroller, scroller meg rett forbi den faktiske virkeligheten og det virkelige livet, mens jeg er altfor opptatt av å scrolle meg dypere og dypere inn i det polerte og airbrushede universet du har skapt for meg. Jeg hater at forhåndsinnstillingen min til mennesker, prestasjoner, til og med naturen (!), som jeg ser på www, er at det meste er falskt. Manipulert og pyntet på herfra og inn i ugjenkjenneligheten. Jentene er fuckin gorgeous, guttene er chizled. Klærne sitter alltid som om de er skreddersydd, melkeveien og nordlyset er helt vanvittig opplyst. Håret er utrolig vakkert, leppene store og svulmende. Sminken alltid flawless. Prestasjonene er enorme, husene er ryddige og nyvaskede, og bryna er selvfølgelig on fleek - alltid. Men hva hjelper vell all denne perfeksjonismen til, når alt bare er fiksjon. Hvorfor forguder vi denne umulige verdenen, når vi egentlig vet så mye bedre . Og hvordan skal den virkelige verden, og vi som bor i den, kunne konkurrere mot deg, www. Hvordan kan vi være tilfreds, når du alltid maser større, mindre, fyldgere, flatere, smalere, breiere, lengre, kortere, renere, penere, bedre, nyere - mer, merMER!!

 

Jeg kan ikke stole på deg mer, for selv om jeg har trodd at jeg har kontrollen på deg og dine løgner - så har jeg likevel trukket meg tilbake. Såpass mye faktisk, at på de fleste bildene av meg her på Jubel´n har jeg delvis gjemt ansiktet mitt, helt ubevisst, men den puten forran ansiktet, den kaffikoppen som dekker meg, håret som er strategisk plassert - er alle tegn på at jeg har stolt på deg. At jeg har trodd på alt du har fortalt meg. At jeg ikke passer inn i din verden. Jeg har ikke alltid vært slik, www, og jeg nekter å være sånn. Du får ikke ha den makten over meg, og selv om jeg ikke er som den "virkeligheten" du maner frem bak en URL, så er jeg i det minste virkelig

 

Plutselig student igjen

 • Skrevet 01.02.2016 klokka 11:26
 • Kategori: Hjertejubel

Ohmy, plutselig har jeg blitt student igjen. Plutselig må ordene forelesning, pensum og eksamen plottes inn i vokabularet mitt igjen. Plutselig innser jeg at jeg har jo ikke skolesekk engang. Siden jeg først bestemte meg for å gå sykepleien har jeg alltid visst at jeg ville videreutdanne meg, og iløpet av studiet og de fire årene etter har tankene vært innom mange av valgalternativene. Først kreftsykepleier. Så intensiv. Så var det helsesøster, deretter jordmor. Så var det tilbake til kreft, før jeg tenkte at intensiv måtte jo være greia. Så var det bittelitt jordmor igjen, så begynte jeg å jobbei full stilling i jobben jeg har nå - på en demensavdeling - og tenkte at ok, det blir kreftsykepleie.

Det blir ikke kreft.

Får jeg viljen min (jeg VIL VIL VIL) så blir det demensomsorg til høsten! Det er bare ett semester, og det passer meg perfekt da jeg ikke på langt nær er klar til å dedikere meg til flere år på skolebenken. Men, jeg starter på skole allerede på onsdag (!) og da skal jeg gå studiet etikk i praksis, noe som jeg gleder meg veldig til! Jeg blir litt flirfull av meg selv, for jeg husker så uendelig godt at når jeg studerte så skulle jeg aldri, AL-DRI nu-uh NEVER, ende opp med å jobbe på et sykehjem, og V E R T F A L L ikke på en avdeling for demens. Og dette blogget jeg om en dag, og jeg fikk altså en slik overhøvling av en leser i kommentarfeltet som mente at hodet mitt ikke kunne være montert skikkelig på skuldrene mine og at jeg måtte da vite at å være sykepleier på sykehjem var mer enn utfordrende nok, dét og. Og jeg svarte noe slikt som jada mhm jeg skjønner hva du mener, men for MEG er ikke sykehjem det riktige, for MEG er det ikke utfordrende nok, JEG vil ha en mer actionfylt hverdag. Og her har du meg - i full stilling på en demens- og lukket avdeling (ELSKER DET), og håper på å få studere demensomsorg. KAMEL SVELGT√

 
*Bildet i dette innlegget er redigert.

 

Follow

Pixeldump fra helgen

 • Skrevet 31.01.2016 klokka 11:14
 • Kategori: HjertejubelFoto//privat - fra en deilig siste helg i januar ♥


Fin helg! 

Helgen min startet med god karma og dritflaks når jeg var en av de siste som slapp igjennom tunellene før de stengte på grunn av gudene vet hva. Jeg hadde knapt med tid, og trengte at hvert et minutt gikk etter planen fra jeg slang fra meg sykepleierhjertet i garderoben på jobb til gjestene våre kom klokken seks. It did! Pappa hadde bursdag på fredag og vi feiret altså hjemme med oss i huset i skauen, slik som i fjor, og om vi gjør det samme en gang til når pappa fyller sekstifire også, så har vi plutselig født en tradisjon. En slik type fødsel kan jeg absolutt leve med, for kvelden den ble så himla bra. Vi spiste deilig middag (litt forsinket fordi storesøs var en av de som ikke slapp gjennom og ble stående fast på feil side av tunellen, hehe), spiste islandskaka til svigermor og drakk superlettdrikkelig-sangria. Oppskriften på sistnevnte kommer på oppskriftsonsdag, by the wine. Vi hørte på coutry og danset linedance,  og zydeco aka sump-musikk ble raskt en ny favorittsjanger. Vi spilte Ryktet går og lo så høyt og lenge at vi tilslutt bare satt og ristet hele gjengen, helt lydløse, røde i ansiktet og lykkelige. I dag skal jeg eksperimentere litt med min fine Canon-venn, bestille bøker på nett og spise toast med sjokoladepålegg og drikke te hele dagen. Ah, s(weetbabyjesus)søndager ass ♥

 

Follow

Sykepleiealfabetet

 • Skrevet 27.01.2016 klokka 11:51
 • Kategori: Hjertejubel

Alltid ha minst tre penner på deg. De forsvinner alltid, og dessuten så har leger har en sjette sans når det gjelder å kontakte sykepleiere som er penneløs for å gi beskjeder. Lange beskjeder. Tallfylte beskjeder. Oddly spesifikke beskjeder

Brune flekker på uniformen er like kult som mensen

Canesten. Bare, canesten

Demensomsorg krever litt galgenhumor. Ellers kan det fort bli ravnsvart

Et «lite stikk» er fellesbenevnelsen for ALLE sprøytestikk, uansett om nålen er størrelse strikkepinne

F
inner du ikke pasienten din? Vi har alle vært derGode årer = sykepleierpornografi

Handsprit er sykepleierens signaturduft, og hansker vårt fjerde hudlag

Ingen temaer er tabu under lunsjpausen

«Jeg vet ikke» finnes ikke i vårt vokabular

Kateterisering.. hvor er den tredje handa når du trenger den?

Lær pasienene dine forskjell på «sykepleier» og «servitrise»Manglende gebiss? I potteplanter, boss og putetrekk er det store kjangser for gjenforening

Noen ganger er fem minutter på personaltoalettet det eneste som funker

Om du ALDRI går inn i huset ditt med arbeidsskoene dine? DA er du sykepleier

Pårørende kommer til å klikke apeshit på deg noen ganger fordi.. bare fordi

QRS komplekset?

Regn aldri med at ting ligger der det egentlig er meningen de skal ligge

Søvnapne - de mest intense og forventningsfulle tjue-tretti (pluss pluss) sekundene du kommer til å oppleve

Tøylageret er egentlig et sort hull hvor ting forsvinner ut i ingentinget

Utlending? Ikke la gamle mannlige pasienter få vite det. Noen gang. Ever

Vaktskifte. Øyeblikket når leger kommer på tilsyn, pårørende snakker lenge og pasientene må på do

What would Florence do?!Xylocain - o heilage bedøvelse

Yndlingspasienter. Alle har dem

ZzZzZzZzZzykepleier i full stilling?

Æææh hypernevrokustiske hvasadu?

Øyeblikket når du tror du har husket å gjøre alt, også gjør man inte det ;PppPPpPpPp

Å høre to pasienter diskutere om de har husket å ta med tauet de skal bitte deg fast med, for de nekter at du skal slutte. Priceless

Follow

Hjertejubel

Dagdrømmer. Superintrovert. Fotoentusiast. Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter. Besøk gjerne min foto-porteføljeblogg på www.hjertejubel.com!


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits