hjertejubel

Finish the fuarkin fifty already

 • Skrevet 24.08.2016 klokka 21:25
 • Kategori: Lister

En av mine store flaws rent personlighetsmessig er at jeg elsker å starte massemasse småprosjekter, som jeg sjeldent gjennomfører. Jeg er supermester i å IKKE fullføre saker og ting samtidig som jeg er sølvmedalist i prokastinering. Ikke beste komboen, ville noen kanskje sagt. I begynnelsen av 2015 lagde jeg en liste med femti punkter som jeg ville gjennomføre innen det året var gått. Selv om det startet bra (som det så ofte gjør) så må dere jo bare banne på at det gikk ikke mange månedene før den jævla lista var glemt og alle de nøye gjennomtenkte punktene likeså. MEN.. Selv om året ikke slutter på et femtall lenger, så har jeg likevel kostet støv av THE LIST og har bestemt meg for å fullføre den hersens greia, om det så tar livet ta meg. Finish SOMETHING or die tryin´, liksom. SÅ! Her er status quo på listen;


(random bilde, jeg vet. Men CHIUAUAEN PETRA. Sann, ferdig). 


Fet kursiv betyr at punktet er i ferd med å gjennomføres, grønn skrift betyr DONE and DIDrød skrift betyr FAIL og vanlig skrift betyr at punktet er urørt, som meg selv. Hehe. 

1. Lage en DIY-lysboks til fotografering

2. Sove en natt under åpen himmel

3. Lese fem bøker

4. Ta et fotokurs

5. Ha kjøttfrie mandager

6. Ha godtestreik i en måned

7. Spandere et måltid på noen ukjente

8. Prøv en ny hårfrisyre eller hårfarge

9. Spar penger til et nytt vidvinkelobjektiv. Kjøpt, love <3

10. Ta mange bilder og eksperimenter mye med kameraet

11. Få ført over de gamle VHS familievideoene til DVD og samle familien for å se galskapen

12. Lage en liste over de 100 beste opplevelsene hittil i mitt liv

13. Ha en fotoutfordring på bloggen

14. Begynne å lære å bruke photoshop

15. Bake vellykkede, smakfylle og LUFTIGE boller. YEY!

16. Gjennomføre fem DIY-prosjekter ? 3/5

17. Reise til en ny destinasjon, eller en gang til til deilige København. Jeg var i Thailand i September i fjor, og i år har jeg vært i Spania, Italia, Frankrike, Litauen og Amsterdam. Sååå... check. 

18. Skriv tre dikt

19. Gjøre yoga minst en time en gang i uken

20. Skriv en liste med ti ting jeg liker ved meg selv

21. Lag en tilfeldig matrett fra hver kokebok jeg eiger

22. Plant en urtehage

23. Lag en liste med hundre grunner hvorfor jeg digger SuperM

24. Trene to ganger i uken

25. Knyt fast en beskjed (og adresse i tilfelle svar) til en heliumsballong og slipp den himmelhøyt

26. Send en flaskepost

27. Slutte å bite negler

28. Bestige en ny fjelltopp. Check! Jeg gikk Gamlemsveten (790 moh) i fjor (hatet det fordi LUNGKOLLAPS). Gikk den også for noen uker siden og elsket det og fant tilbake til min indre fjellgeit ♥ 

29. Fremkall fem bilder jeg selv har tatt som jeg liker virkelig godt

30. Organiserer polaroid bildene mine på ett eller annet vis. Done, vil dere se?

31. Tilby meg å sitte barnevakt uten å måtte bli spurt først

32. Nakenbade

33. Gå en hel uke uten å bruke penger

34. Ha nyfødt fotografering av vår nyeste knopp på familietreet

35. Donere 50 kroner for hvert punkt jeg ikke klarer å gjennomføre i løpet av 2015 til et veldedig formål

36. Blogge vertfall en gang i uken

37. Gjør noe jeg egentlig er redd for

38. Ta med Nikko og Mikal til klatreparken i Valldal

39. Få en ny tatovering

40. Se alle ringenes herre filmene, igjen

41. Blogge om 25 av de gjennomførte punktene (noen spesielle ønsker?)

42. Bli kvitt julespekket anno desember 2014

43. Gi bort fem «jeg så denne og tenkte på deg» ? gaver

44. Skrive en drømmedagbok

45. Ha godtestreik mandag til fredag hele året

46. Få pappa til å lære meg å lage shorba (bare sånn ca verdens beste suppe). Denne lærte han meg faktisk å lage for knappe to uker siden, og nå er fryseren min full! Good news, vi er ikke så fan av "hemmelige oppskrifter" så jeg fikk lov å dele oppskrift og fremgangsmåte med dere her på bloggen, yay! Dere MÅ prøve å lage den, dere kommer aldri i verden never ever til å angre. Kommerkommer. 

47. Lage sushi

48. Huske på Sophrosyne, og leve deretter

49. Ordne en overraskelse for noen jeg er glad i. Babyshower for babysøs og lille spire ♥

50. Begynne å legge meg innen 23.30 når jeg skal på jobb neste morgen. Denne bare GÅR ikke.... halp. 

 

15 ting barna mine aldri får oppleve

 • Skrevet 13.06.2016 klokka 20:16
 • Kategori: Lister

Jeg er i det nostalgiske hjørnet i kveld, og har tenkt på mange koselige greier som mine (forhåpentligvis) fremtidige barn desverre sikkert aldri får oppleve;♥ Venninne- og kjærestesamtaler - på fasttelefonen! 

♥ Venner som plutselig dukker opp på døren. "Heeei veratme?"

♥ Å kunne finne èn krone på bakken, og faktisk kjøpe seg en godteri-ting for den. En-kroners-klubba eller en Bug? Finnes det i det hele tatt noe som koster én krone lenger?

♥ Å ha sine venners hele og fulle oppmerksomhet når de henger i lag. For bare TENK så sjukt "smarte" telefonene våre har blitt typ ti år frem i tid. Grøss.

♥ Å dra til besteforeldrene sine og ringe hjem fra telefonen med dreieskive.

♥ Å dra på bilferier hvor underholdningen var helt og holdent det en kom på selv. Bilbingo! GUL BIL!!

♥ Rushet av å se crushen sin logge på MSN, åhh. Mimremimre!

♥ Å klare en ny Snake-rekord på nokia 3310.

♥ Å leige VHS fra bensinstasjoner en lørdagskveld. Og  v i k t i g h e t e n  av å gjøre et godt filmvalg for dette var kveldens underholdning. Den, eller lørdagsfilmen på TVNorge som var avbrutt MIDT i filmen for nyhetene, været OG sporten. Hvilken film var det vi såg igjen? Og husk for ALL del å spol tilbake!!

♥ Å lure på ting, og å måtte legge en innsats i å finne det ut. Å bla i et leksikon, HUSKER dere hvor spennende det var?!

♥ Gleden av å kjøpe den nyeste "Absolute music", eller "McMusic" CD´ene. 

♥ Å spille minefelt på pappas PC og ikke AAAANE hva de driver med.

♥ Å lage kruseduller på "Paint" for så å fylle inn med malerkosten.

♥ TAMAGOTCHI!

♥ Å spille POG i friminuttene, og å finne den perfekte steinen til slammert. 
 

Skal burde kan - april

 • Skrevet 04.04.2016 klokka 11:49
 • Kategori: Lister

Jeg har sett disse månedlistene hos flere og flere nå. Lister med ting som en må, burde, og ønsker å gjøre i løpet av den kommende måneden, og jeg liker så godt å lese de. Jeg ser på de litt som månedsforesett, eller uhøytidelige månedsmål, eller bare greier en er gira på å få til i løpet av noe som virker som en ny og lang måned men så bare POFF også plutselig værsågodneste. Uansett, jeg hiver meg på. Egentlig så er det bare nok en unnskyldning for meg til å få utløp for listefetisjen min (hvorfor ER vi så mange som elsker lister, jenter?!) men i et forsøk på å committe meg selv bare bittelitt ekstra til å faktisk gjennomføre det jeg lister opp så tror jeg at jeg skal lage som en slags "hvordan det faktisk gikk" oppsummering av måneden før jeg poster mine ønsker og mål for den neste. God idé? God idé. 


Ph_privat, fra fotoprosjektet "365" som jeg bare kom meg tre måneder i vei på i 2014, som jeg vurderer så smått å restarte for HVOR vanskelig kan det egentlig være å ta ett eneste bilde hver eneste dag? Ganske vanskelig, faktisk. 

I APRIL vil jeg vertfall

♥ Komme godt i gang med lesing og eksamensskriving - due date nærmer seg farlig fort, uææ!
♥ Bli enda flinkere til å ta med meg Canonkjæresten hvor enn jeg går
♥ Dra på fjelltur og teste mine nye fjellsko
♥ Ha en ny giveaway på Jubeln
♥ Være flinkere til å variere innholdet på Jubeln, og tørre å eksperimentere med megselv FREMFOR kameralinsen. Gah, merkelig hvor mye en kan trives på den ene siden av et kamera og hvor KLEIN en kan være på den andre..
♥ Ha én ny fotoshoot, gjerne med et tema jeg ikke har prøvd før
♥ Lese den nye boken min, read this if you want to take great photographs.
♥ 
Lage en ny matrett og poste oppskriften her på Jubeln
♥ ... men seriøst. Ha er greia med lister?

Hva skal/burde/kan dere i april?

Ni idiotsikre tips mot skrivesperre

 • Skrevet 19.01.2016 klokka 10:07
 • Kategori: Lister

Er du tom for ord? Ditch de. La bilder gjøre all snakkingen for deg og lag en post utelukkende med bilder. Det er jo få ting som fanger oppmerksomheten mer enn gode/kreative/fine bilder på en blogg. Hva med en dag i bilder eller photowalk?

theo

When all else fails - make a list. Jeg vet ikke helt hva som er greia med jenter og lister, men å skrive en liste over ting jeg vil gjøre eller se den kommende uken, måneden, året eller i løpet av hele livet finner jeg over middels tilfredsstillende. En bucketlist er heller aldri feil ♥ 

Skriv en morsom alfabetpost. Velg et tema og skriv en alfabetpost om dette! Det utfordrer hjernen og er også veldig morro å skrive. Bare gled dere til C, X Z og W - skikkelig hjernetim! Jeg har skrevet sykepleieralfabetet - det kommer i morgen!

 
Gå i dybden. Skriv ett innlegg om noe som er mer personlig for deg enn de vanlige "idag har jeg..." postene. Det kan bli mye overflateblogging til tider, slipp deg ut og leserne dine inn ved å skrive om noe som du brenner for, som engasjerer deg, noe som gjør deg happy, forbannet eller om utfordringer du gått gjennom. I dette innlegget, for eksempel, så slapp jeg leserne mine så langt inn at de kunne klappet meg på hertet - om de ville.Prøv noe helt nytt. Dra på oppdagelsesferd på kjøkkenet og lag noe du aldri har laget før! Skriv en post om hvordan det gikk, vis bilder og kanskje dele oppskrift og fremgangsmåte SPESIELT om alt går til helvette.

Men husk! Creativity is like a fart - if you have to force it it's probably shit. Er du tom så er du tom. Det funker vanligvis dårlig å skvise frem ord på tastaturet bare fordi det er "på tide" med ett nytt innlegg. Ta deg en inspirasjonssurferunde på fine adresser på www'et og let etter inspo der. Pinterest er jo idiotsikkert, og ellers så er weheartit og tumblr også kreativitetsvennlige.

Logg av - og pass på for internettmonsteret, den spiser hjernen din til frokost, middag og kvelds om den får lov. La teknologien falle i koma en liten stund og stikk ut. Gå deg en tur, dra til byen, vindusshopp eller sett deg på en benk og se på alle menneskene som maurer forbi deg. Ta med deg en notatbok, gjerne den fineste du har, og notér alle ord, setninger, idéer og fraser som faller deg inn. Ta gjerne også med deg kameraet ut og eksperimenter med det. Kanskje kan du starte med et fotoprosjekt?

Do it yourself! Kre-a-ti-vi-tet er bensinen du leter etter til bålet ditt. Hjernen vår koser seg aller mest når den får være kreativ og produsere, så hva med å sette i gang ditt egne DIY-prosjekt? Igjen så er Pinterest fantastisk for inspirasjonen. Bare søk, klikk og DER - hundrevis av idéer.Lag et spontaninnlegg. Bare.. skriv. Ikke tenk, og bare la fingrene fly over tastaturet og se alle ordene og følelsene som flyter diffust rundt i hodet ditt bli til svarte ord på en hvit skjerm. Trykk her for å lese et spontaninnlegg jeg skreiv for, tja, to år siden? 

Har dere noen flere tips og idéer å tilføye? :)

Follow

TI AWESOME GREIER

 • Skrevet 08.01.2016 klokka 16:21
 • Kategori: Lister

Processed with VSCOcam with f2 preset

♥ Perfekt modne avokadoer

 

♥ Den perfekte pennen som gjør håndskriften superfin

 

♥ Forhåndsfylte kaffetraktere♥ Uplanlagte timer i fleng, og varme tøfler♥ Nyvasket sengetøy og nybarberte legger, samtidig

 

♥ Å være den første til å skrive på helt ferske signeringslister

 

♥ Nyvaskede gulv og fluffige puter

♥ Å våkne med et teppe over meg etter en superhvil, selv om jeg la meg uten


♥ Superhviler generelt

♥ Å finne nye favorittsanger

Follow

45 LIVSERFARINGER, SKREVET AV EN 90-ÅRING

 • Skrevet 21.11.2015 klokka 12:13
 • Kategori: Lister

1. Life isn?t fair, but it?s still good.

2. When in doubt, just take the next small step.

3. Life is too short not to enjoy it.

4. Your job won?t take care of you when you are sick. Your friends and family will.

5. Don?t buy stuff you don?t need.

6. You don?t have to win every argument. Stay true to yourself.

7. Cry with someone. It?s more healing than crying alone.

8. It?s OK to get angry with God. He can take it.

9. Save for things that matter.

10. When it comes to chocolate, resistance is futile.

11. Make peace with your past so it won?t screw up the present.

12. It?s OK to let your children see you cry.

13. Don?t compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.

14. If a relationship has to be a secret, you shouldn?t be in it.

15. Everything can change in the blink of an eye? But don?t worry; God never blinks.

16. Take a deep breath. It calms the mind.

17. Get rid of anything that isn?t useful.  Clutter weighs you down in many ways.

18. Whatever doesn?t kill you really does make you stronger.

19. It?s never too late to be happy.  But it?s all up to you and no one else.

20. When it comes to going after what you love in life, don?t take no for an answer.

21. Burn the candles, use the nice sheets, wear the fancy lingerie. Don?t save it for a special occasion. Today is special.

22. Overprepare, then go with the flow.

23. Be eccentric now. Don?t wait for old age to wear purple.

24. The most important sex organ is the brain.

25. No one is in charge of your happiness but you.

26. Frame every so-called disaster with these words, ?In five years, will this matter??

27. Always choose Life.

28. Forgive but don?t forget.

29. What other people think of you is none of your business.

30. Time heals almost everything. Give Time time.

31. However good or bad a situation is, it will change.

32. Don?t take yourself so seriously. No one else does.

33. Believe in miracles.

34. God loves you because of who God is, not because of anything you did or didn?t do.

35. Don?t audit life. Show up and make the most of it now.

36. Growing old beats the alternative ? dying young.

37. Your children get only one childhood.

38. All that truly matters in the end is that you loved.

39. Get outside every day. Miracles are waiting everywhere.

40. If we all threw our problems in a pile and saw everyone else?s, we?d
grab ours back.

41. Envy is a waste of time. Accept what you already have, not what you think you need.

42. The best is yet to come?

43. No matter how you feel, get up, dress up and show up.

44. Yield.

45. Life isn?t tied with a bow, but it?s still a gift.

(Source: reginabrett.com)

Takknemligheter #1

 • Skrevet 09.11.2015 klokka 21:10
 • Kategori: Lister

I anledning takknemlighetsmåneden; 


1. Hjemmet mitt, og SuperMs og, som vi er så uendelig glad i og aldri vil flytte fra. Huset i skauen. 

2. Naturen, som er så fin, spesielt på denne tiden av året.


3/4. Noe jeg ser- og noe jeg gjør hver dag, er mitt eget trøtte ansikt i speilet hver morgen, etterfulgt av en kopp kaffi fordi verdens undergang viss ikke. 


5. Noe du tar for gitt. At jeg har det så godt som jeg har det. At livets lotteri plasserte meg nettopp her hvor det å kjøpe en frisk blomsterbukett på fredager er et "must" når det like godt kunne være å søke ly fra regnet som var en nødvendighet. 


6. Hobbyen min, DIY aka gjørdetsjæl


7. Jobben din, stolt sykepleier ♥

Velg én ting dere var takknmelige for i uken som var og skriv i kommentarfeltet!

Follow

FINE SØNDAGSGREIER

 • Skrevet 08.11.2015 klokka 19:15
 • Kategori: Lister88 viktige sannheter om livet som alle er on point, som #67 for eksempel, "den hemmelige ingrediensen er som regel smør i obskøne mengder"

→ Pointerpointer, internett er et fantastisk sted

Disse utrolige bildene tatt med laaaang lukkertid

Å kunne gjøre dette med en penn

Dette prosjektet som er så fint og spesielt. Se hva mennesker i USA og India ønsker å gjøre før de dør, og husk å se hva de døende menneskene på hospice også ønsker for der kan faktisk være mye fint i døden, også. Min favorittgreie i dag, absolutt. 

Follow

Gleder på en lørdag

 • Skrevet 31.10.2015 klokka 12:54
 • Kategori: Lister♥ Det er siste dagen i oktober i dag (haaade fine du), og alt av vinterdepresjoner er fremdeles på kjepps-avstand. Det er et godt tegn, YAY!

♥ Det er siste dagen i oktober og klokken syv i morges var det seksten (!) grader. Usikker på om det egentlig er en glede eller en bekymring, men her og nå for en halvafrikaner på vei inn i mørket så tar jeg den ass.

♥ Selv om jeg har arbeidshelg så er det fremdeles lørdag, og lørdager har en slik fin avslappet senkede skuldrer følelse ved seg.

♥ Det er Halloween og i kveld skal jeg være lille Theas aka Rødhettes ulv, og sammen med resten av flokken skal vi sjarmere nabolaget og samle godis. Husk å være greie med kidsa da, dere anti-halloweenere!

♥ Det er krabbefest hjemme hos supersvigers i kveld og det gledes vilt!

 

Gi meg to av deres lørdagsgleder, da!

(TR)EN FAVORITT(ER)

 • Skrevet 28.10.2015 klokka 13:43
 • Kategori: Lister

Yndlingssangen(e) din(e) for tiden?

Det er to ting i verden jeg ikke kan få nok av - lakris og nye favorittsanger! Hvilken er deres favoritt?

Kommer

1. Femten fine og rare fakta om deg selv + et bilde. 2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå ? 3. Fem ting som får deg til å le ? 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn ? 5. Yndlingssangen din for tiden ? 6. Ti ting du vil gjøre før du dør ? 7. 5 ting du elsket da du var yngre ? 8. Et outfitbilde ? 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din ? 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år ? 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din ? 12. En spennende/artig historie ? 13. Ti ting du virkelig setter pris på ? 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå ? 15. En rar/fin drøm du har hatt ? 16. Fem ting du ønsker deg til jul ? 17. Oversikt over hva du har i veska ? 18. Noe som rører deg ? 19. En oppskrift på noe godt ? 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren ? 21. En bok som har betydd mye for deg ? 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv) 23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) ? 24. Ti fine blogger ? 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler ? 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket ? 27. Fem steder som er fine å være på ? 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på ? 29. Noen du savner ? 30.Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

OPPDATERING PÅ FINISH FIFTY UTFORDRINGEN

 • Skrevet 27.10.2015 klokka 13:12
 • Kategori: Lister


Finish Fifty utfordringen er tjuefemtens versjon av nyttårsforesett, og ikke for å stresse noen (meg) - men nå er det straks på tide å lage nye. Shiiiit, jeg vet! Målet er å gjennomføre flest mulig av de femti punktene jeg har laget for meg selv for året, før jeg på ny står under en håpefull glitterhimmel med stjerner i øynene fordi enda et nytt år er født. Skrift i kursiv betyr at punktet er i ferd med å gjennomføres, svart gjennomstreket skrift betyr DONE, rød gjennomstreket skrift betyr FAIL og vanlig skrift betyr at punktet er untouched.

____________________

1. Lage en DIY-lysboks til fotografering

2. Sove en natt under åpen himmel

3. Lese fem bøker

4. Ta et fotokurs

5. Ha kjøttfrie mandager

6. Ha godtestreik i en måned

7. Spandere et måltid til noen ukjente

8. Prøv en ny hårfrisyre eller hårfarge

9Spar penger til et nytt vidvinkelobjektivKJØPT YAY

10. Ta mange bilder og eksperimenter mye med kameraet

11. Få ført over de gamle VHS familievideoene til DVD og samle familien for å se de

12. Lage en liste over de 10 beste opplevelsene hittil i mitt liv

13. Ha en fotoutfordring på bloggen

14. Begynne å lære å bruke photoshop, fant ut hva Photoshop faktisk koster ETTER jeg hadde skrevet ned dette punktet så lol, nei. 

15. Bake vellykkede, smakfulle og LUFTIGE boller. YEY!

16Gjennomføre fem DIY-prosjekter 

17. Reise til en ny destinasjon, eller en gang til til deilige København

18. Skriv tre dikt

19. Gjøre yoga minst en time en gang i uken, hva da yoga?

20. Skriv en liste med ti ting jeg liker ved meg selv

21. Lag en tilfeldig matrett fra hver kokebok jeg eiger

22. Plant en urtehage

23. Lag en liste med hundre grunner hvorfor jeg digger SuperM

24. Trene to ganger i uken

25. Knyt fast en beskjed (og adresse i tilfelle svar) til en heliumsballong og slipp den fri

26. Send en flaskepost

27. Slutte å bite negler

28. Bestige en ny fjelltopp, Gamlemshveten jippi endelig

29. Fremkall fem bilder jeg selv har tatt som jeg liker virkelig godt

30. Organiserer polaroid bildene mine på ett eller annet vis

31. Tilby meg å sitte barnevakt uten å måtte bli spurt først

32. Nakenbade

33. Gå en hel uke uten å bruke penger

34. Ha nyfødt fotografering av vår nyeste knopp på familietreet

35. Donere 50 kroner for hvert punkt jeg ikke klarer å gjennomføre i løpet av 2015 til et veldedig formål

36. Blogge vertfall en gang i uken

37. Gjør noe jeg egentlig er redd for, begynte på Taekwon-do som i seg selv er morromorro men GRADERINGENE! Grøss og gru...

38. Ta med Nikko og Mikal til klatreparken i Valldal

39. Få en ny tatovering

40. Se alle ringenes herre filmene, igjen

41. Blogge om 25 av de gjennomførte punktene (noen spesielle ønsker?)

42. Bli kvitt julespekket anno desember 2014

43. Gi bort fem "jeg så denne og tenkte på deg" - gaver

44. Skrive en drømmedagbok

45. Ha godtestreik mandag til fredag hele året, (....hva tenkte jeg egentlig på her..?)

46. Få pappa til å lære meg å lage shorba (bare sånn ca verdens beste suppe)

47. Lage sushi

48. Huske på Sophrosyne, og leve deretter

49Ordne en overraskelse for noen jeg er glad i. Babyshower for lillesøs!

50. Begynne å legge meg innen 23.30 når jeg skal på jobb neste morgen

 

Jeg har bittelitt over to måneder på meg på å stryke flest mulig punkt av listen.. Hustle hustle!

Follow

TI TING MED MENN

 • Skrevet 25.10.2015 klokka 15:25
 • Kategori: Lister

#4. Ti ting som er superfint hos det morsatte kjønn

Dresser og flanellskjorter

Blodårer og oppbrettede ermer

Beanier og myke sider

Ryddighet og ansvarlighet

Stemmen han bruker kun med sin utvalgte

Kyss du må se opp mot himmelen for å få tak i og selvsikkerhet

Gitarskills og sangstemme

Gode fedre og tryggheten en pappa gir

Gentlemen, uhøytidelighet og store smilWhopsi skulle jeg bare nevne ti? 

 

Kommer

1. Femten fine og rare fakta om deg selv + et bilde. 2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå ? 3. Fem ting som får deg til å le ? 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn ? 5. Yndlingssangen din for tiden ? 6. Ti ting du vil gjøre før du dør ? 7. 5 ting du elsket da du var yngre ? 8. Et outfitbilde ? 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din ? 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år ? 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din ? 12. En spennende/artig historie ? 13. Ti ting du virkelig setter pris på ? 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå ? 15. En rar/fin drøm du har hatt ? 16. Fem ting du ønsker deg til jul ? 17. Oversikt over hva du har i veska ? 18. Noe som rører deg ? 19. En oppskrift på noe godt ? 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren ? 21. En bok som har betydd mye for deg ? 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv) 23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) ? 24. Ti fine blogger ? 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler ? 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket ? 27. Fem steder som er fine å være på ? 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på ? 29. Noen du savner ? 30.Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

 

TIL DEN MØRKETIDSDEPRIMERTE

 • Skrevet 24.10.2015 klokka 14:50
 • Kategori: ListerSå står vi her igjen da dere - noen få meter dypt i en mørketunell som, på denne siden av den, virker så jævlig mange mil-lang. Og med "vi" så mener jeg vi som får en bitter smak bakerst i kjeften av å tenke på den aller største bivirkningen den ellers så deilige høsten medbringer - mørket. Vi som mister driv og lyst til å gjøre ting vi egentlig gjør med mer enn glede, vi som føler panna har senket seg permanent ned og over øynene. Vi som føler der ikke er nok zZzZz`er i hele verden til å føle oss ladet og opplagt, og vi som trekker oss litt unna fordi.... sliten. Vi er faktisk ganske mange. Hele fem til ti prosent av oss som bor i vårt lille land synes vinteren er tungt og svart og mørk og puke. Helt sant, se bare her.Mørketidsdepresjon er ikke en anerkjent diagnose, og da blir det slik at noen ikke vil kalle det for en DEPRESJON, men heller noe slikt som mørketidsnedstemthet, mørketidsubehag eller mørketidstretthet. Men på engelsk heter det Seasonal Affective Disorder og forkortet så blir det noe så accurate som SAD og akkurat dét synes jeg slår spikeren ganske så bra på hodet. Bare, sad. Trist. Mørketrist. Fordi mørkt → tungt → orker ikke → makter ikke → usosial → inaktivitet → søtsug → vektoppgang → dårligere selvbilde → tungt → orker ikke → makter ikke → usosial  (insert infinity tegnet HER). Dette blir min tredje mørketid der jeg er bevisst på min mørketristhet. Tjuetretten var ILLE både fysisk og psykisk, og står som mitt eget skrekkeksempel på hvor viktig det er for meg at jeg aldri går tilbake dit. Det er vanskelig å beskrive, det at jeg følte meg som glass. Jeg var som en glassplate som hele tiden var utsatt for så veldig mye press i form av krav jeg ikke klarte å oppfylle, dårlig samvittighet, apati, nedbryting av meg selv og følelse av verdiløshet - bare millimeter fra å implodere. Total kollaps innad. Fra magesekken og helt opp til svelget var der en stor brennende klump, og i øyeranden truet alltid tåregranatene. En innvendig krig mot meg selv -  dere forstår nok dere som har vært der. Med våren kom lyset og med det enden av DEN tunnelen, og resten av tjuefjorten ble mentalt og fysisk dedikert til å aldri havne i det samme synkehullet igjen. Jeg gjorde noen knep hele resten av året som hjalp veldig på hodet og psyken den kommende vinteren, og selv om det meste av energien forsvant også da, så var det bedre.Men, tilbake til starten - Så står vi her igjen da dere - noen få meter dypt i en mørketunell som, på denne siden av den, virker så jævlig mange mil-lang, og jeg har noen tips, til både meg selv og andre SAD'e, til hvordan vi kan gjøre det beste utav dritt. 

Mentalprepping 
Nå som vi er semi-november har kanskje akkurat forberedelseskuta allerede kastet loss og seilt, men vi kan vel være rimelig sikker på at det kommer en ny høst og vinter for de fleste av oss (fingers crossed), og DA kommer mentalpreppingen godt til nytte. Jeg vet ikke med dere, men med mars kommer det alltid en følelse av at jeg greide det, og det er akkurat som om jeg drar ned glidelåsen på vinterdrakten min og trer ut av det hele. Bruk våren til å samle gode opplevelser og på å lete etter godfølelsen. Bli glad i fysisk aktivitet og livet ute, det ER SÅ VIKTIG for å forebygge depresjoner! Legg tilrette for at du skal jobbe mot noe du kommer til å mestre, prøv å idiotsikre deg selv litt her. Jeg bestemte jeg for at jeg skulle løpe en mil, og det visste jeg at jeg kunne klare, for det hadde jeg klart en gang tidligere. Jeg gikk mye fjellturer og besteg en tusenognoemeterstopp for første gang, og brukte generelt MYE tid hos psykologen min DR.Natur. Anbefales, dere finner henne på andre siden av dørstokkmilen.

Lagre minnene og oppturene
Har du noen gang vært på joggetur også plutselig bare vrenger ansiktet ditt seg til tidenes smil, og du føler deg uovervinnelig der du fyker avgårde i en endorfin-rus? Skriv ned følelsen, immortalize that shit! Skriv ned alt som var awesome, og gjør det enkelt å se tilbake til vår- og sommerversjonen av deg selv da du følte deg så frisk og uovervinnelig, og bruk tid på å mimre litt over hvor RÅ du er når du først er god. Skriv ned tankene og følelsene du hadde da du naila målet ditt. Ta bilder og legg de ut på instagram, facebook eller blogg, eller bare i din private dagbok. Skriv små notater direkte til deg selv som du kan lete frem i dårlige perioder - det har jeg gjort, og det er som en bestevenninne som gir sjelen min en god klem når jeg leser de. 

Spis sunt og sov riktig
Nyere forskning viser oftere til at det er en større sammenheng mellom kosthold og depresjoner enn vi tidligere har trodd, og at de to viktigste tingene i kampen mot depresjoner er nettopp et sunt kosthold og fysisk aktivitet. For å få en ekstra vitaminboost i tillegg til mitt normale kosthold vil jeg prøve å juice meg gjennom vinteren, pluss at jeg har begynt å ta trankapsler og D-vitamintilskudd hver morgen. Pass på å sove nok, men PRØV FOR GUDS SKYLD å unngå å de tre til fem timer lange powernap´ene etter jobb eller skole. En halvtime til en time er mer en nok, men det aller, aller beste vil være å holde seg opptatt på ettermiddagen og kvelden og vente med å sove til kvelden. Prøv å kom deg ut i dagslyset og bare gå en tur eller sitt på en stein, men husk sitteunderlag fordi urinveisinfeksjon. Om du er riktig plaget kan det være værdt et forsøk å prøve lysbehandling, hvor man sitter fremfor en lampe som simulerer dagslys. Og om du har muligheten til det kan det være lurt å spare ferien sin til seint på året, for hva hjelper vel mer på kulde og mørke enn sol og varme ♥Team up
Ikke vær redd for å fortelle andre om hvordan du opplever mørketiden. Det er ingen skam, og dessuten er det mye enklere å få hjelp dersom andre vet hva du går igjennom. Da jeg satt vis a vis damen i den svarte skinnstolen som kostet tjuefire kroner og trettifem øre i minuttet å snakke med, ble jeg anbefalt på det sterkeste å trene regelmessig. To ganger i uken var alt som skulle til for å hjelpe til å holde depresjonen på kjepps avstand, og selv om det høres overkommelig ut nå, så kan det være den hardeste tingen i verden å orke å trene når man er virkelig SAD. Alliér deg derfor med venner, familie eller kjæreste, og fortell dem at du hadde satt veldig pris på om de kunne lempet deg over dørstokken med en gaffeltruck i vinter..

Vær snill med deg selv og ha realistiske mål og forventninger
Ikke gå inn i vinteren med planer om å holde på samme futten du hadde i sommer da du lett trente fem dager i uken og spiste supersunt alle dager bortsett fra lørdager etter klokken 18. Sliter du med vinterdepresjoner så er det bare ikke realistisk, og fallhøyden om du setter for store krav til deg selv er STOR. Sett heller et mål om to treninger i uken, så får alt over det være en gedigen highfive til deg selv. Det samme gjelder kostholdet. Bare, vær snill med deg selv, okå? Og gi deg selv et pusterom når du virkelig trenger det, du trenger ikke å late som du er noe du ikke er (og med det mener jeg full av energi) og det er helt innafor å ta seg en kveld helt for seg selv å bare være alene og gjør det som alene-deg liker aller best ♥Så, det var min slagplan for den kommende tunellen. Har noen av dere det på samme måte, og ENDA VIKTIGERE har dere noen flere tips eller råd å komme med? 
Del gjerne om du kjenner noen som trenger å lese ♥

 Follow

FIVE HILARIOUS THINGS

 • Skrevet 14.10.2015 klokka 11:20
 • Kategori: Lister

#3. FEM TING SOM FÅR DEG TIL Å LE

1. DREW LYNCH og latteren hans, dån ♥


 2. Å lese teksten på disse bildene høyt. Jeg lo så hardt at latteren gikk over til gråting og bæljing av han derre vex under her. SÅ min type humor. 
3. MYE av det som postes på The Best of Tumblr på facebook. (Ps, les kommentarene på bildene - folk er awesome!)

4. Å sjekke telefonen dagen-derpå, haha!

5. Vennene mine og de syke, syke humorene (er det ett ord?) som følger med de ♥


Lo du?  

 

1. Femten fine og rare fakta om deg selv + et bilde. 2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå ? 3. Fem ting som får deg til å le ? 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn ? 5. Yndlingssangen din for tiden ? 6. Ti ting du vil gjøre før du dør ? 7. 5 ting du elsket da du var yngre ? 8. Et outfitbilde ? 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din ? 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år ? 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din ? 12. En spennende/artig historie ? 13. Ti ting du virkelig setter pris på ? 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå ? 15. En rar/fin drøm du har hatt ? 16. Fem ting du ønsker deg til jul ? 17. Oversikt over hva du har i veska ? 18. Noe som rører deg ? 19. En oppskrift på noe godt ? 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren ? 21. En bok som har betydd mye for deg ? 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv) 23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) ? 24. Ti fine blogger ? 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler ? 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket ? 27. Fem steder som er fine å være på ? 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på ? 29. Noen du savner ? 30.Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

Follow

WHAT I WANT RIGHT NOW

 • Skrevet 10.10.2015 klokka 13:09
 • Kategori: Lister

2. En ting du har kjempe lyst på akkurat nå.Akkurat nå - så kunne jeg veldig gjerne tenkt meg å gjennoppleve denne dagen jeg skreiv om for litt over ett år siden. Nå er dette kanskje ikke akkurat en ting jeg har lyst PÅ, men en ting jeg har lyst TIL og det må jo være innafor. Jeg har jo tross alt blitt snytt for campingturer til ferieparadis i sommer. Hvordan kunne jeg la det skje!?

Juli 2015: "Livet i en campingvogn handler om å lage mest mulig kos og minst mulig oppvask. Vi mestrer begge deler veldig bra, Martinus og jeg, og selv om han for mesteparten av tiden står med vann opp til hofta i elva på jakt etter drømmelaksen sin, så virkelig koser jeg meg i mitt eget selskap. Jeg er veldig low maintenance, sånn sett. Jeg og meg selv har det ekstremt fint i lag. Alene sammen. I hele går ettermiddag og kveld satt jeg barbeint under paviljongteltet til svigers, med bittesmå ulmende branner i marokkanske telysholdere hengende ned fra taket, cherry cola i den ene hånden og en fruktskål i den andre. Jeg skreiv ut hjertet mitt både med tastaturet og med penn og tok bilder av tærne mine og gresset som snek seg mellom dem. Himmelen var dekket av blytunge og sinte skyer, men likevel så var det så veldig varmt og vindstille. Da det begynte å regne så høljet det rett ned og litt oppover, og da jeg bestemte meg for å gå en kveldstur på fjellet når det sto på som verst så kledde jeg av meg heller enn på - bare for å kunne kjenne de varme regndråpene treffe de nakne skuldrene og armene mine. Og da jeg kom tilbake satt eieren av klodens tryggeste armkroker i sovesofaen og ventet på meg, og plassen min var varmet opp akkurat som han vet jeg elsker det. Så der satt vi, med hverandre i den ene hånden og pappbegeret med pepsi i det andre. Mye kos og lite oppvask - vi kan de greierne der."

Om du kunne fått DET du ville i dag, hva ville det vært?


Coming up:
1. Femten fine og rare fakta om deg selv + et bilde. 2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå ?
 3. Fem ting som får deg til å le ? 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn ? 5. Yndlingssangen din for tiden ? 6. Ti ting du vil gjøre før du dør ? 7. 5 ting du elsket da du var yngre ? 8. Et outfitbilde ? 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din ? 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år ? 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din ? 12. En spennende/artig historie ? 13. Ti ting du virkelig setter pris på ? 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå ? 15. En rar/fin drøm du har hatt ? 16. Fem ting du ønsker deg til jul ? 17. Oversikt over hva du har i veska ? 18. Noe som rører deg ? 19. En oppskrift på noe godt ? 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren ? 21. En bok som har betydd mye for deg ? 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv) 23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) ? 24. Ti fine blogger ? 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler ? 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket ? 27. Fem steder som er fine å være på ? 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på ? 29. Noen du savner ? 30.Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

 

1. FACE THE FACTS

 • Skrevet 05.10.2015 klokka 12:48
 • Kategori: Lister

Jeg fant en utfording hos Marie som fant den hos Carina og hvem vet egentlig hvor hun fant den. Men utfordringer er morro - det gir meg èn ting til jeg nesten kan få til. Dere ventet på et "neida. JODA. Neida"? Vel det kommer ikke. 


Femten rare og fine fakta om deg selv + et bilde

1. Jeg syns at femten fakta om meg er uhyre mye og jeg er usikker på om jeg kjenner meg selv godt nok til å hoste frem så mange

2. Jeg har aldri fullført en sann type utfordring, selv om jeg har begynt på flere med de beste intensjoner

3. Jeg har nittigraders haiketomler. Det er mitt partytriks

4. Jeg synes mennesker som ikke klarer å være alene er rare og burde ta en alvorsprat med seg selv

5. Jeg skal gifte meg jippi

6. Jeg jubler for kvalitet fremfor kvantitet når det gjelder vennene mine. Hvordan KLARER dere å sjonglere seksten venninner hjørnesofaen på jentekvelder? Og ellers?!

7. På ungdomskolen fant jeg en stor stein (men liten nok til at jeg slepte den med meg) med runeskrift på da jeg og pappa var på fisketur, og det kom en arkeolog for å se på den og jeg trodde jeg var destined for greatness etter det og at de kom til å grave der jeg fant den og finne en GAMMEL by eller noe slikt og det skulle være stort og jeg skulle komme i lokalavisa og kanskje VG men jeg gjorde ikke det

8. Jeg fikk to jentekattunger fra dyrebeskyttelsen, Wilma og Jenny, som sloss og herjet og spiste tapet hele tiden og det endte opp med at jeg måtte gi bort den ene for husfredens skyld og de to dagene det gikk fra jeg bestemte meg for at Jenny måtte fra til hun ble hentet gråt jeg som om alt og alle jeg var glad i her på denne kloden hadde blitt utslettet. Helt krise. Martinus har sikkert ikke sett lignende. I det ene øyeblikket var alt tilsynelatende greit og i neste bare SNØRR OG GØRR

9. Jeg har akillesvrister! Et lite område på størrelse med en en-kroning, om noe eller noen kommer borti der så skyter det så paralyserende smerter igjennom meg at det nesten, men bare nesten, er morsomt

10. Jeg prøvde Taekwon-do for første gang et par uker siden og lærte litt selvforsvar og syntes det var fint fordi verden er gal

11. Jeg har bittelitt telefonangst. Jeg svarer aldri ukjente nummer og føler meg generelt litt for tilgjengelig. Jeg verdsetter offline-tid, men det er vanskelig i en verden som alltid er online

12. Min favorittmusikk ble laget på femti- og sekstitallet, og bilmusikken som jeg og søstrene mine ble tvunget til å høre på på nittitallet har nå blitt favoritter. Vi snakker Elvis, Beatles, The Eagles.. ah

13. Jeg har spydd på min kommende ektemann og han kaller meg fremdeles søte navn som sukkerræv og baby, og sier han elsker meg høyere enn ei kveite på 100 kg. Dån

14. Svigerfamilien min er den beste, og jeg elsker hver og en av dem like høyt som jeg elsker lakris

15. Jeg liker ikke at folk er dømmende og stygge med andre, face to face eller ei, og noe jeg liker å gjøre som et lite " BURN YOUR PERSONALITY SUCKS" til de som gjør det er å servere et komplimang når det de egentlig vil se er dritt komme rennende ut av min munn, og.

Del to fine og rare fakta om dere selv i kommentarfeltet, da!

Coming up:

1. Femten fine og rare fakta om deg selv + et bilde. 2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå ? 3. Fem ting som får deg til å le ? 4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn ? 5. Yndlingssangen din for tiden ? 6. Ti ting du vil gjøre før du dør ? 7. 5 ting du elsket da du var yngre ? 8. Et outfitbilde ? 9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din ? 10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år ? 11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din ? 12. En spennende/artig historie ? 13. Ti ting du virkelig setter pris på ? 14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå ? 15. En rar/fin drøm du har hatt ? 16. Fem ting du ønsker deg til jul ? 17. Oversikt over hva du har i veska ? 18. Noe som rører deg ? 19. En oppskrift på noe godt ? 20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren ? 21. En bok som har betydd mye for deg ? 22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv)
23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr) ? 24. Ti fine blogger ? 25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler ? 26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket ? 27. Fem steder som er fine å være på ? 28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på ? 29. Noen du savner ? 30.Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

Follow my blog with Bloglovin
Hjertejubel

Dagdrømmer. Superintrovert. Fotoentusiast. Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter. Besøk gjerne min foto-porteføljeblogg på www.hjertejubel.com!


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits