hjertejubel

Den beste starten

Tunge regndråper lagde lydløse og snirklete vannspor på soveromsvinduet mitt i morges. Det var gulvkaldt siden høsten kom brått over natten i år. På noe som virker som et øyeblikk har naturen skiftet drakt, og jeg elsker det for det er noe ved høsten som gjør meg så enormt lun innvendig. Diana Gebaldons fantastiske skildringer av livet på det skotske høylandet på 1700-tallet i holdt meg våken langt langt lengre enn jeg burde i natt. Vel, hun - og lyden av våte rosa tåbønner gnikkende rytmisk mot vått glass, tilhørende en ubestemt huspus ved navn Wilma som er like forvirret over været som det matmor er. Jeg startet likevel dagen min i dag på den mest fantastiske måten, med en sjelevarm følelse av å være kjempeelsket og å kjempeelske noen tilbake. Så mye - på grunn av litt kajal på et speil.

Også en sjelevenn, da.

Some deep shit on a sundayJeg kunne kanskje fortalt deg hva du burde gjøre og ikke gjøre, for å komme deg til hvor du er i dag. Jeg kunne fortalt deg litt om menneskene du vil møte, og om hvilke tanker og handlinger du kommer til å gjøre som vil styrke deg som person - og jeg kunne kanskje fortalt deg en ting eller to om de valgene du tar som kommer til å hjemsøke deg lenge, om ikke for alltid. Jeg kunne advart deg mot noen av "vennene" dine, og gitt deg svarene på noen av de så altfor store spørsmålene som litt for ofte svirrer rundt i hodet ditt. Jeg burde fortalt deg at du er herlig naiv, og at selv om det er en bedårende egenskap ved deg at du tror det beste om mennesker - så kunne det spart deg for uendelig mye dritt om du bare var litt mer skeptisk til andres hensikter, bare av og til. Men hvor hadde vel all morroa blitt av om jeg fortalte deg alt dette. Og enda viktigere, hvem hadde du da egentlig blitt?

Jeg følger SnapKollektivet på Snapchat, og har blitt veldig inspirert av ukens tema som er Kjære fjorten år gamle meg. Et par år siden skreiv jeg om det samme temaet, bare at jeg hadde noen alvorsord med elleve år gamle meg. Det har vært så fint å følge SnapKollektivet gjennom dette temaet, for er det én ting som er sikkert - så er det at de tidlige tenårene (og tiden før det, og) er vanskelig, sårt og forvirrende for mange. Jeg tenker ofte på de menneskene, situasjonene og opplevelsene jeg så sinnsykt gjerne skulle vært foruten om jeg fikk gjøre hele greia om igjen (......... når helvete fryser over), men så tenker jeg.. hvem hadde jeg da egentlig vært i dag? Om ikke jeg hadde røyka den tipakningen med blå Gauloises på fergekaia i et strekk, som et statement på hvor forbanna jeg var på venninna mi som hadde såret meg (fjortizlogic: JEG ER SÅ FORBANNA NÅ AT JEG RØYKER FOR FØRSTE GANG FREMFOR DEG, FEAR ME BIAATCH), hadde jeg hatt ett annet forhold til tobakk (eller uttrykkelse av sinne, for den del) i dag? Om jeg begynte å drikke alkohol når resten av min verden gjorde det - ville jeg vært annerledes? Hvis jeg gikk til høyre istedenfor venstre den dagen jeg tvang meg selv til å velge mellom han eller han, hvor i verden hadde jeg stått nå? Hvem hadde jeg vært i dag, om jeg hadde hatt en mamma? TENK OM JEG HADDE BLITT EKSTROVERT?! grøss. 

Dere skjønner, sant? Og en annen ting - er det en merkelig greie å like det mennesket man er? Altså, meg her og nå. Mine verdier og min moral, det jeg gjør og hvorfor jeg gjør det. Det jeg tenker og tankerekken som kommer både før og og etter? Dere vet - seg selv? Og i så tilfelle, så kan man vel ikke egentlig hverken angre eller ønske å gjøre om på noe ved sin egen fortid, på hverken det som var awesome eller det som var shitballz, fordi det er jo fortiden som faktisk er oss? Deep shit på en søndag som grenser til mandag, jeg vet, men det er noe som er veldig beroligende og behagelig ved tanken på at alt - ALT - har vært godt for noe. For her har du meg, da - et individ som jeg ville likt å kjenne om jeg ikke var meg selv (hehehe janteloven bare BITCH DID YOU JUST........), og er omringet av fine folk som vil meg vél og som jeg ønsker minst like mye deilig vidunderlig klissklass og regnbuer og glitrende enhjørninger tilbake til. Og bare kjenner på at.... årh, faen... den eneste måten jeg kommer på å avslutte denne frankensteinen av et blogginnlegg er ved å sitere Mortified Nation sitt slagord, så da gjør jeg nettopp dét;

"We are freaks and we are fragile, and we all survived.

Finish the fuarkin fifty already

 • Skrevet 24.08.2016 klokka 21:25
 • Kategori: Lister

En av mine store flaws rent personlighetsmessig er at jeg elsker å starte massemasse småprosjekter, som jeg sjeldent gjennomfører. Jeg er supermester i å IKKE fullføre saker og ting samtidig som jeg er sølvmedalist i prokastinering. Ikke beste komboen, ville noen kanskje sagt. I begynnelsen av 2015 lagde jeg en liste med femti punkter som jeg ville gjennomføre innen det året var gått. Selv om det startet bra (som det så ofte gjør) så må dere jo bare banne på at det gikk ikke mange månedene før den jævla lista var glemt og alle de nøye gjennomtenkte punktene likeså. MEN.. Selv om året ikke slutter på et femtall lenger, så har jeg likevel kostet støv av THE LIST og har bestemt meg for å fullføre den hersens greia, om det så tar livet ta meg. Finish SOMETHING or die tryin´, liksom. SÅ! Her er status quo på listen;


(random bilde, jeg vet. Men CHIUAUAEN PETRA. Sann, ferdig). 


Fet kursiv betyr at punktet er i ferd med å gjennomføres, grønn skrift betyr DONE and DIDrød skrift betyr FAIL og vanlig skrift betyr at punktet er urørt, som meg selv. Hehe. 

1. Lage en DIY-lysboks til fotografering

2. Sove en natt under åpen himmel

3. Lese fem bøker

4. Ta et fotokurs

5. Ha kjøttfrie mandager

6. Ha godtestreik i en måned

7. Spandere et måltid på noen ukjente

8. Prøv en ny hårfrisyre eller hårfarge

9. Spar penger til et nytt vidvinkelobjektiv. Kjøpt, love <3

10. Ta mange bilder og eksperimenter mye med kameraet

11. Få ført over de gamle VHS familievideoene til DVD og samle familien for å se galskapen

12. Lage en liste over de 100 beste opplevelsene hittil i mitt liv

13. Ha en fotoutfordring på bloggen

14. Begynne å lære å bruke photoshop

15. Bake vellykkede, smakfylle og LUFTIGE boller. YEY!

16. Gjennomføre fem DIY-prosjekter ? 3/5

17. Reise til en ny destinasjon, eller en gang til til deilige København. Jeg var i Thailand i September i fjor, og i år har jeg vært i Spania, Italia, Frankrike, Litauen og Amsterdam. Sååå... check. 

18. Skriv tre dikt

19. Gjøre yoga minst en time en gang i uken

20. Skriv en liste med ti ting jeg liker ved meg selv

21. Lag en tilfeldig matrett fra hver kokebok jeg eiger

22. Plant en urtehage

23. Lag en liste med hundre grunner hvorfor jeg digger SuperM

24. Trene to ganger i uken

25. Knyt fast en beskjed (og adresse i tilfelle svar) til en heliumsballong og slipp den himmelhøyt

26. Send en flaskepost

27. Slutte å bite negler

28. Bestige en ny fjelltopp. Check! Jeg gikk Gamlemsveten (790 moh) i fjor (hatet det fordi LUNGKOLLAPS). Gikk den også for noen uker siden og elsket det og fant tilbake til min indre fjellgeit ♥ 

29. Fremkall fem bilder jeg selv har tatt som jeg liker virkelig godt

30. Organiserer polaroid bildene mine på ett eller annet vis. Done, vil dere se?

31. Tilby meg å sitte barnevakt uten å måtte bli spurt først

32. Nakenbade

33. Gå en hel uke uten å bruke penger

34. Ha nyfødt fotografering av vår nyeste knopp på familietreet

35. Donere 50 kroner for hvert punkt jeg ikke klarer å gjennomføre i løpet av 2015 til et veldedig formål

36. Blogge vertfall en gang i uken

37. Gjør noe jeg egentlig er redd for

38. Ta med Nikko og Mikal til klatreparken i Valldal

39. Få en ny tatovering

40. Se alle ringenes herre filmene, igjen

41. Blogge om 25 av de gjennomførte punktene (noen spesielle ønsker?)

42. Bli kvitt julespekket anno desember 2014

43. Gi bort fem «jeg så denne og tenkte på deg» ? gaver

44. Skrive en drømmedagbok

45. Ha godtestreik mandag til fredag hele året

46. Få pappa til å lære meg å lage shorba (bare sånn ca verdens beste suppe). Denne lærte han meg faktisk å lage for knappe to uker siden, og nå er fryseren min full! Good news, vi er ikke så fan av "hemmelige oppskrifter" så jeg fikk lov å dele oppskrift og fremgangsmåte med dere her på bloggen, yay! Dere MÅ prøve å lage den, dere kommer aldri i verden never ever til å angre. Kommerkommer. 

47. Lage sushi

48. Huske på Sophrosyne, og leve deretter

49. Ordne en overraskelse for noen jeg er glad i. Babyshower for babysøs og lille spire ♥

50. Begynne å legge meg innen 23.30 når jeg skal på jobb neste morgen. Denne bare GÅR ikke.... halp. 

 

Høsten, er det deg?

 • Skrevet 23.08.2016 klokka 09:42
 • Kategori: Blogg

Siden sist;

Jeg har vært i bryllup - som fotograf - og denne uken får jeg forhåpentligvis startet med etterarbeidet, og jeg et så gira på å endelig på begynne!

Jeg har begynt på skole, igjen! Denne gangen studerer jeg demensomsorg. STOKED!

Jeg har levd i et oppussings-/renoveringskaos hjemme i nesten en måned nå, og jeg er i ferd med å bli tuspete av hele greia. Jeg får ikke fred i sjela før det er ryddig og reint rundt meg, og nå klikker det snart i vinkel i hodet på meg (snartferdigsnartferdigsnartferdig).

Jeg har kjent lukten av høsten, og kjenner at jeg gleder meg og gruer meg ekstremt helt samtidig.

Jeg har fornyet klesgarderoben. For det er nemlig slikt som skjer når man ikke makter å være hjemme i rotet.

Jeg har vært i Valldal sammen med SuperM som endelig har kommet hjem etter fem uker bortevekk -han på laksefiske i elven og jeg på blåbærsanking på bratte knauser. Begge fikk finfangst!

Jeg har begynt å lese igjen, og akkurat dét er jo en sensasjon i seg selv.

Jeg har hatt en minihund på sommerbesøk. En liten Chiuaua ved navn Petra. Og hun er en komma tre kilo og superstueren og sov under dyna og inni knekroken min om natta... Og jeg har kommet frem til at min bokstavelig talt livslange drøm om å en dag eige min helt egen lille bissevovv er..... ikke en drøm lenger. Hvor enn bitteliten og uansett ekstremgrad sv blærekontroll, så er det fortsatt en kjempecommitment med hund, ass.

Hva med dere?

DIY whiskeylamper og loppis-skatter

 • Skrevet 12.08.2016 klokka 16:34
 • Kategori: DIY


Lampeskjermer fra loftet og Strandgaden brukthandel. Flasker fra gammel morro. 


En liten oppfrisking på konsollbordet ved inngangen


Terracotta potter fra Fretex og Kyrkjetorget. Te-kopper kjøpt brukt, og marokkansk te-kanne fra daddy-cool ♥


Stearin- og telysholdere fra Fretex og Kyrkjetorget

Altså. HVOR KULE BLE IKKE WHISKEYLAMPENE?!

Jeg er så fornøyd med resultatet, jeg, og det var så kjekt å gjøre DIY-prosjekt sammen med pappa igjen! To på en uke, først sukkulent-terrariumene og nå disse awesome lampene. Jeg kribler allerede i fingrene etter å produsere de neste, og både planene og tomflaskene står klare og opplaina her hjemme. Jeg lager ikke steg-for-steg poster av DIY-prosjektene mine før jeg vet noen ønsker det - om det så bare er for å se hvordan eller for å prøve selv, så om noen ønsker et innlegg med oppskrift/fremgangsmåte så er det bare å gi meg et lite pip om akkuart dét. 

Som jeg nevnte i gårsdagens innlegg dro jeg og pappa på thriftshopping, og igjen kom vi begge to hjem med hver våre skatter. Jeg er i en interiørmessig utbytningsmodus her hjemme - helt sikkert fordi det har blitt skikkelig høst og grått og æsj over natten, og da får jeg lyst til å tone ned interiøret for å gjøre det varmt å lunt her inne menst det plasker og hagler (!) som bare det der ute. Jeg tenker at noen av funnene mine skal få stå fremme den kommende høsten ♥

Kunne dere tenkt dere å se mer DIY og secondhand type innlegg her på bloggen? Med/uten steg-for-steg? Tell me! :)

Real (ré:al): ekte, ujålete, ærlig.

 • Skrevet 11.08.2016 klokka 10:15
 • Kategori: DIYJeg og pappa skal være kreative sammen i dag, og om ikke det utgjør kvalitet i kvalitets-tid så gjør ingenting det. For bare noen få små dager siden lagde vi sukulent-terrariumer sammen, og jeg fikk endelig brukt den fine (i dobbel betydning) sanden som jeg tok med hjem fra besøket i Saharaørkenen da jeg var i Tunisia, steinene fra stranden i Obzor i Bulgaria og skjellene fra mine endeløse snorkleturer på Lamai stranden på Koh Samui i Thailand. Jeg er en minnesamler på absolutt alle måter - ikke bare de som fanges i pixler. Er det fordi jeg er så jævla glemsk? Tankekors. 

Tidligere denne uken dro vi til en s t o r  brukthandel i relativ nærhet av hvor jeg bor, og vi fant flere ah-mah-zing gems hver. En av dem var en liten retro lampeskjerm som der og da ble superprioritert til å være mitt neste DIY-prosjekt, som vi da altså skal prøve å få gjort sammen i dag ♥ Jeg har allerede vist frem litt av både skattene mine og lampeskjermsprosjektet vårt på Snapchat, så følg meg gjerne der om dere vil for alt i fra Hjertejubel-bakom-draperiet til DIY-prosjekter til nåerjegrastløsogtardetutoversstakkarssnap - snaps. Nadiabo, heter jeg der! Nå skal vi først på noen ærender, der i blant en aldri så liten "snarvisitt" (....kødda) innom Fretex.. bare for å være på den sikre siden. De får inn nye greier hver dag, vet dere.

Just sayin´. 
 

En som er ensom

 • Skrevet 10.08.2016 klokka 14:54
 • Kategori: Blogg

Å være  a l e n e  er for megdet motsatte av å væreensom.

 

Bryllupsgjester og candids

 • Skrevet 09.08.2016 klokka 01:51
 • Kategori: Hjertejubel

Trykk på et av bildene for å komme direkte til porteføljebloggen min, for å se resten av det store bildedrysset ♥​

Her er en liten smakebit av tredje og siste del av bildedrysset fra Alvilde & Fredriks bryllup tilbake i juni ♥ Trykk på hvilket som helst av bildene for å komme til porteføljebloggen min for å se resten av bildene, eller trykk her for å komme direkte til del I, eller her for del II. 

Nesten euforisk

 • Skrevet 06.08.2016 klokka 13:37
 • Kategori: BloggDet er lørdag, ferie, en skikkelig fotokjærleiksdag og jeg er kvalmt lykkelig♥

Tohundreogatten bilder av BabyBrede (....FOR en søting, dævver ♥) er nå overført og sikkerhetskopiert på Mac´en og en ekstern harddisk, og jeg kan med det senke skuldrene mine. Jeg har superangst for at jeg en dag skal oppleve et minnekort som klikker mayhem og sletter alle bildene mine bare fordi FU, og jeg får ikke sjelefred før bildene mine er sikret og lagret på minst tre forskjellige plasser. Har dere hørt om han stakkars bryllupsfotografen som måtte BETALE FOR ET NYTT BRYLLUP (!!) når bæsjen traff vifta og bildene hans fra h e l e  b r y l l u p s d a g e n  bare dunstet bort fra minnekortet hans som svart magi, og han ikke hadde forsikret seg mot slikt i kontrakten sin? Angst. Fullstendig angst. 

Nå skal jeg gjøre noen få ærender til, og så må jeg være litt sosial, men SÅ dere -  så skal jeg dyrke introverten i meg og gjøre noe jeg har hatt lyst til lenge nå, og jeg håper bare at været vil samarbeide bittelitt med meg. Awesome blir det uansett, og en post om å ta seg tid til å være alene med seg selv kommer neste gang.  

Vi skrives plutselig dere! GOD LØRDAG og smil og vær glad og kliss klass. 
(Ehm, bare en bitteliten disclaimer; fotoapparatet på bildet er ikke det jeg bruker på oppdragene mine, just sayin´)
 

Ah mah zing

 • Skrevet 04.08.2016 klokka 11:20
 • Kategori: Blogg

ENDELIG!! Jeg har blitt bitt, igjen. Av fjellbasillen - that is. I fjor hadde jeg en drit dårlig opplevelse allerede forbi the point of no return på Gamlemsveten med et asthmaanfall, gjenglemt medisin, svartning og prikking for øynene og noe som kjentes ut som en total tosidig lungekollaps. Da var det mildt sagt gjort for min del ass. Hva faen, kroppen?! Jeg gikk fra å elske til å tolerere til å genuint hate fjelltopper på en og samme sesong, og jeg har knappest satt mine bein i ulendt terreng siden.

Men i går dere, og jeg er så latterlig lykkelig over det her - helt utav det blå og egentlig alt for sent på kvelden fikk jeg et kjempeakutt behov for å igjen bestige det hersens asthmafjellet mitt og vise kroppen min hvem som er sjef, og utstyrt med intet annet enn en fandenivoldsk vilje til å ta tilbake turgleden og en en-komma-tre kilos Chiuaua ved navn Petra (.....og en diskus asthmamedisin), så gjorde jeg nettopp det.

Og nå vil jeg på tur igjen. Helst i sta.

Bits and pieces

 • Skrevet 02.08.2016 klokka 16:23
 • Kategori: Blogg

Huset mitt er fult av menn som ikke er mine. De fikser og trikser både her og der, og det gleder meg å se at ting går fremover her hjemme etter at jeg rota det til på majestetisk vis sist uke. Jeg var SÅ uheldig (men med ufattelig mye flaks oppi alt uhellet også!), og det å være forsikret er en god forsikring å ha til de dagene man har hodet oppi rævva. 

Så her står jeg inntil kjøkkenbenken hjemme og spiser på en fiskeburger, mens min bittelille sommergjest, chiuauaen Petra, sitter og nistirrer på meg med skjevt hode, og det er helt tydelig av hun vil noe -  enten pisse, drite, gå tur eller en kombinasjon av dem alle. Og det skal vi - på med podcast, regnjakke og sydvest og ut på tur på min første sommerferiedag med et bånd som leder rett it i grøften og ingenting annet, og det kunne like greitt vært et marsvin jeg luftet (uten overdrivelse, hun er.så.liten). Jeg må bare.... bli kvitt litt menn først. 

Søstre i hagen

 • Skrevet 01.08.2016 klokka 11:00
 • Kategori: BloggDet er virkelig ingen plass som hjemme, når hjemme først viser seg fra sin varme og solfylte side. Pappa jobber året rundt for sin fantastiske oase av en hage, og det er på dager som over her at vi alle samles hjemme hos han for en real BBQ og for å nyte alt det harde arbeidet hans, i noe som uten overdrivelse er en Edens hage. Bildene viser ikke en brøkdel engang, så kanskje må jeg lage en garden-tour for dere - det er virkelig et syn ♥ Thea og Nelia lekte seg så fint denne dagen, og jeg er så glad for at jeg fikk foreviget for alltid hvor gøy Thea syntes det var å drysse roseblader på hodet til Nelia, og hvor glade de var når de løp barbeint i gresset med pappas jordbær i munnviken og skitne ansikt. Åh, dager som denne!

Så, hva tror dere om en hage-tour?

Hjertejubel

Dagdrømmer. Superintrovert. Fotoentusiast. Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter. Besøk gjerne min foto-porteføljeblogg på www.hjertejubel.com!


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits