hjertejubel

Oppskriftsonsdag - Sangria!
Dette er pappas sangria. Rettelse, dette er verdens beste sangria - som er pappas. Slik lager dere den!

Kvelden før, eller tidlig samme dag som den skal serveres

Skrell og vask frukten du vil bruke, og skjær i skiver eller terninger. Jeg bruker alltid appelsiner, sitroner, epler, ananas og en boks fruktcocktail med sukkerlake.
Legg frukten i en glasskrukke eller skål av et slag, min har jeg kjøpt på Coop Obs for... var det 199 da? 
Fyll på med rød- eller hvitvin. Jeg bruker to flasker.
Settes deretter kaldt, som sagt, gjerne dagen før det skal serveres.


Rett før servering
Tilsett en flaske Schweppes med sitronsmak, og en halv flaske vanlig Farris. Vær litt forsiktig når du heller brus/Farris i for å bevare mest mulig av kullsyren.
Rør litt, og smak. Om den ikke er søt nok kan man slenge oppi en ny boks med hermetisert frukt pluss sukkerlake, men selv mener jeg den blir mer enn søt nok slik den er.
Tilslutt bruker jeg å hive oppi rundt en halv (stor) pose isbiter, NAM!

Tapp i et stort vinglass, og nyt!


Follow

OppskriftsOnsdag - hjemmelagede knekkebrød

Image and video hosting by TinyPic

Noen ganger har jeg forferdelig dårlig fantasi i matveien, eller orker rett og slett ikke bruke så mye energi på å lage mat. Da er det veldig lettvint å spise hjemmelagede knekkebrød med godt pålegg på. Godt for magen er det óg, en blir skrapa rein på innsiden! Det er veldig enkelt og greit og lage, selv for en med samme kjøkkentålmodighet som meg. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og tilsett 5-6 dl vann. Det kan være lurt å først bare tilsette 5 dl, og deretter tilsette litt ekstra om det trengs. La blandingen svelle i 10-15 minutter. Bruk deretter en slikkepott til å fordele blandingen over to stekebrett. Om det er litt vanskelig å fordele på brettet kan du fukte slikkepotten med vann. Sett så brettene midt i ovnen som er forvarmet til 160 grader. Etter ti minutter tar du brettene ut av ovnen, og skjærer opp i ønsket størrelse. Så settes brettene inn i ovnen igjen i 50 minutter. Husk at dette kan variere litt fra ovn til ovn, og med tanke på hvor tykke knekkebrødene er. La knekkebrødene avkjøles på rist. Jeg bruker å variere litt på å tilsette for eksempel tranebær, nøtter, biter av tørkede aprikoser...mmMmm!

Follow

Hjertejubel

Dagdrømmer. Introvert. Fotoentusiast! Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter.


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits