hjertejubel

Oppskriftsonsdag - Sangria!








Dette er pappas sangria. Rettelse, dette erverdens bestesangria - som er pappas. Slik lager dere den!

Kvelden fr, eller tidlig samme dag som den skal serveres

Skrell og vask frukten du vil bruke, og skjr i skiver eller terninger. Jeg bruker alltid appelsiner, sitroner, epler, ananas og en boks fruktcocktailmedsukkerlake.
Legg frukten i en glasskrukke eller skl av et slag, min har jeg kjpt p Coop Obs for... var det 199 da?
Fyll p med rd- eller hvitvin. Jeg bruker to flasker.
Settes deretter kaldt, som sagt, gjerne dagen fr det skal serveres.


Rett fr servering
Tilsett en flaske Schweppes med sitronsmak, og en halv flaske vanlig Farris. Vr litt forsiktig nr du heller brus/Farris i for bevare mest mulig av kullsyren.
Rr litt, og smak. Om den ikke er st nok kan man slenge oppi en ny boks med hermetisert frukt pluss sukkerlake, men selv mener jeg den blir mer enn st nok slik den er.
Tilslutt bruker jeg hive oppi rundt en halv (stor) pose isbiter, NAM!

Tapp i et stort vinglass, og nyt!


Follow

OppskriftsOnsdag - hjemmelagede knekkebrd

Image and video hosting by TinyPic

Noen ganger har jeg forferdelig drlig fantasi i matveien, eller orker rett og slett ikke bruke s mye energi p lage mat. Da er det veldig lettvint spise hjemmelagede knekkebrd med godt plegg p. Godt for magen er det g, en blir skrapa rein p innsiden! Det er veldig enkelt og greit og lage, selv for en med samme kjkkentlmodighet som meg.



Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og tilsett 5-6 dl vann. Det kan vre lurt frst bare tilsette 5 dl, og deretter tilsette litt ekstra om det trengs. La blandingen svelle i 10-15 minutter.Bruk deretter en slikkepott til fordele blandingen overtostekebrett. Om det er litt vanskelig fordele p brettet kan du fukte slikkepotten med vann. Sett s brettene midt i ovnen som er forvarmet til 160 grader. Etter ti minutter tar du brettene ut av ovnen, og skjrer opp i nsket strrelse. S settes brettene inn i ovnen igjen i 50 minutter. Husk at dette kan variere litt fra ovn til ovn, og med tanke p hvor tykke knekkebrdene er. La knekkebrdene avkjles p rist. Jeg bruker variere litt p tilsette for eksempel tranebr, ntter, biter av trkede aprikoser...mmMmm!

Follow

Hjertejubel

Dagdrmmer. Introvert. Fotoentusiast! Sykepleier. Litt for glad i katter og gjr-det-selv prosjekter.


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits