hjertejubel

Skatter fra Amsterdam

 • Skrevet 26.04.2016 klokka 18:24
 • Kategori: Reiser

Jeg har vært på skattejakt i Amsterdam!

Jeg absolutt elsker loppemarkeder. Det er noe med å finne rare ting og fine skatter som ingen andre har, eller som veldig få har, i alle fall, som jeg finner så veldig spennende. Det er ikke alltid jeg kjøper meg noe på loppis, men bare det å saumfare bordene med blikket - lete, løfte, lukte og se - det er så gøy! Tusenvis av små biter fra andre menneskers liv, som har blitt resirkulerte i loppenes navn, for et nytt liv hos noen andre. 

Det aller første som møtte oss i Amsterdam, ikke langt i fra leiligheten hvor vi bodde på Prins Fredrikkade, rett ved siden av vitenskapssenteret NEMO, var såklart et big ass loppemarked. Gullsykkelen kjøpte jeg der, og den er laget av deler fra de 25.000 syklene som blir fisket ut av kanalene i Amster HVERT ENESTE ÅR. Jeg bruker vanligvis å kjøpe meg en ny ring fra hvert nye land jeg besøker, men nå har jeg så mange juvelerier at jeg får jo ikke brukt halvparten engang (det at jeg er sykepleier hjelper ikke akkurat på dét), så jeg valgte sykkelen laget av sykler istedenfor. Mer nederlandsk blir det vel ikke? Blomsterskjørtet (elsk) og vesken (elskelsk) er kjøpt på en av byens mange brukt-/vintagebutikker - fornøyd pike! Og posterene skal bli en del av collageveggen vi (jeg) har bestemt oss (meg) for at vi (jeg) vil ha på den store tomme stueveggen vår hjemme. Den får dere se mer av etterhvert som den utformer seg ü
 

Hva synes dere om mine skatter fra Amsterdam? 

Follow

Elskbare Amster

 • Skrevet 21.04.2016 klokka 11:00
 • Kategori: Reiser

Heii fra Amsterdam!

Til nå har jeg fått kjeft to ganger - en gang av en prostituert på red light (CRAZYskummelt, de damene der ass) og en gang i en lampebutikk. I tillegg har vi sendt et burgerbud på sykkel helt til motsatt side av byen. AMSTERDAM ER ELSKBART! Det er akkurat slik jeg hadde innbilt meg, hjernen min har vært dritflink og malet et bilde som stemmer helt supert overens med byen. Det er tresko, tulipaner og ost. Det er stilige og skeive bygninger og gromsete kanaler. Det er coffeshops og grønne skyer. Det er vafler og SYKLER. Sykler, overalt. Og tivoli! Jeg ELSKER jo tivoli!! Vi har havnet innom noen så infernalsk awesome bruktsjapper, vintagebutikker og loppemarkeder, så handlegatene med kjedebutikkene er fullstendig uinteressante. Jeg vil vise dere skattene mine etterhvert, men amsterdamklokken min den tikker og jeg har så mye å se og smake og få kjeft av enda, så akkurat dét får komme når det kommer. Vi går rundt og trakker på oss såre tær og slitne føtter, egentlig uten hverken plan, mål eller mening - og det er fantastisk digg. 

Vi skrives plutselig, nå må vi trakke!

(Husk forresten å delta på min giveaway HER!)
 

Wanderlust bound

 • Skrevet 19.04.2016 klokka 06:06
 • Kategori: Reiser

(Bilder fra unsplash.com)

Vi er på vei! Jeg har iskald luft under vingene mine, et tomt minnekort og mange blanke sider i skribleboken min. Endelig skal vi møtes, deilige Amsterdam.

Tips til what to do when in Amsterdam mottas fortsatt med et stort glis!

Plutselig Amsterdam

 • Skrevet 18.04.2016 klokka 12:36
 • Kategori: Reiser

Jeg elsker katter som er ute av sekker. Jeg er nemlig bare ikke noe god på spennende og kjekke hemmeligheter. De som er så mye glede i når de ikke er hemmelige lenger, som en reise eller forlovelse eller en overraskelses date eller hva det måtte være. Jeg røper den såklart ikke, men angsten jeg har for å bæsje på leggen er så overhengende og tilstede, at jeg blir rett frynsete av å måtte holde på de. Alvorlige hemmeligheter er jeg i motsetning DRITgod på. I helgen var jeg i trettiårs-festen til svogeren min, og han fikk finally vite at han, lillesøs og babyNelis skal til Amsterdam - og jeg blir med! For i tillegg til å elske sekkeløse katter så elsker jeg også å være tredje hjulet på vogna, haha! Og vi reiser nå på tirsdag og akkurat dét har ikke gått helt opp for meg enda.

Under her er en repost av et innlegg jeg skreiv litt over to år siden. 


Bilder fra unsplash.com

I november 2014 skreiv jeg dette innlegget om min verkende wanderlust, og om de stedene jeg hadde aller mest lyst å reise til så straks jeg fikk muligheten til å få luft under vingene igjen. I sommer fikk jeg endelig skrapet fine Danmark av både listen og kartet mitt, og jeg fant ut at jeg egentlig liker byferier mye mer enn hva jeg liker charterferiene jeg vanligvis har reist på tidligere. Wanderlusthjertet mitt flimrer ekstra mye når vi går mot høsten og den mørke lange vinteren, og derfor håper jeg å få bruke den siste ferieuken min på å reise til en ny destinasjon mot slutten av året. Neste stop Amsterdam?

Amsterdam har fristet meg en god stund nå. Jeg vil så gjerne besøke store loppemarkeder hvor lopper fremdeles er lopper og ikke liksom-antikviteter eller "vintage". Jeg vil på sykkeltur langs kanalene (neste gang jeg er i en by som er så tilrettelagt for syklister som Amsterdam og Danmark så SKAL jeg leie meg en sykkel!) og jeg vil se Kitty - den kjente dagboken til Anne Frank som hun skrev i Amsterdam under andre verdenskrig. Jeg vil trippe småblyg og veldig fasinert gjennom redlight district og jeg vil kjøpe det beryktet gode hvetebrødet som er laget med en hundre år gammel oppskrift på Hartog's Volkoren Bakerij før jeg svinger innom Bakker Baard for å smake Clafoutis - en pai laget av pannekakedeig og fylt med søte kirsebær. Det er minst like viktig å smake og lukte, som det er å se og røre, vet dere.

Har noen av dere vært i Amsterdam? Hva er verdt å få med seg, og hva er ikke? 

Palma

 • Skrevet 10.04.2016 klokka 18:46
 • Kategori: Reiser
Foto//Privat - Palma de Mallorca 2016.

For en eller annen grunn, så har Mallorca alltid ikke vært på bucket-listen min over steder jeg vil besøke. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har altså hatt en eller annen forutinntatt mening om at Mallorca ikke er noe jeg er villig til å bruke hverken penger eller tid på, selv om det eneste jeg faktisk har å relatere med er en spiselig stein en tidligere venninde av meg tok med hjem da hun var på ferie der for typ femten år siden. I februar havnet vi plutselig der da, på Palma i Mallorca, litt sann tilfeldig om man får si det fordi den var liksom bare på en smørbrødliste sammen med andre deilige steder som cruiset vårt skulle seile til, så vi tenkte LA GÅ. Men der var jo så fint! I get it Mallorcafarere, I get it!  Hittil i turen hadde vi funnet vår greie med tanke på hva vi prioriterte som viktig å gjøre når man bare har en dag på et sted, og det er sightseeing over de største og mest kjente monumentene og bygninger, rusling i gamle gater og med gateselgere, smaking av lokal mat og drikke og people-watching. På Palma kjøpte jeg mine eneste souvernirer som var to malerier av kunstnerens hus og katt. Selvfølgelig en katt. Jeg brukte forresten det ene bildet i dette in camera dobbeleksponerte portrettet jeg gjorde av pappa. Jeg sier om Mallorca som jeg har sagt om både Roma, La spesia, Savona og Marseilles - kanskje vi sees igjen! 

En vårdag i Marseille

 • Skrevet 30.03.2016 klokka 10:28
 • Kategori: Reiser

Dette er en recap fra cruiset jeg var på i februar. Tidligere har jeg skrevet om mektige Roma, styggsøte La spezia og de giftige og bitre appelsinene i Savona, og nå - Marseille!
 

Marseille gliser til oss. Etter en fortvilet værrapport hjemmefra som kunne melde om SNØ så gliser vi ekstra hardt tilbake. Langs promenaden eksisterer folk som i en slags limbo mellom vinter og vår. Det er tydelig at folk er forvirret. Noen kledd for en vinternatt, andre i bar overkropp med solbrun hud inntil en solvegg. Byen er i ferd med å livne til, virker det som, og ved havnen står der franskmenn og selger velduftende Savon de Marselle såpe, brente mandler og fersk fisk. Vi trekker åpenbart alltid til de gamle delene av byene vi besøker, for også her havner vi i gamlebyen og på et lite gatemarked hvor vi kjøpte skikkelige, franske makroner. En check av min cruisebucketliste, yum! 

Tre runder i pariserhjulet og tusen runder i old school-karusellen senere, spiste vi lunsj under solsteiken med svetteperler i pannen og utepils/utevin i hånden. På tross av surlang ventetid og to stakkars overbelastede servitører, så var livet utrolig fint der vi satt. Pappa spiste grillet snapper, og jeg moules et frittes mens jeg studerte jenten på nabobordet som spiste biff tartar, selvfølgelig med rått egg på toppen, og jeg kunne ikke annet enn å fantasere om den Mister Bean episoden. Apropo sær mat - på cruiset den dagen klarte jeg på ett eller annet vis å bestille INVOLLER til meg selv og tarmtottene bare freste til meg idet jeg rørte rundt i suppen de skvulpet rundt i. Men, man kan ikke si man ikke liker noe før man har smakt det sier pappa, så jeg SMAKTE TARMEN og det er jo nesten kanibalisme. Grusomt. Nå kan jeg føre "tarm" på listen over ting jeg ikke liker sammen med blodpølse og får-i-kål. Men Marseille - HUN liker jeg ♥

Follow

Giftige appelsiner og hyggelige gester i Savona

 • Skrevet 01.03.2016 klokka 18:22
 • Kategori: Reiser

Han kunne ikke vite det, stakkars Martinusen min, hvilket monster har manet frem i meg over de siste ukene. Hvorfor vil du ikke se Game of Thrones?! Det er jævlig bra! Du må se det!! NEEEEI sa jeg, hele nittini ganger, og på fredag spurte han meg igjen for hundrede gang. Jeg vedder på at han angret, bare bittelitt, i natt da han fant seg selv skvist mellom sofaen og en spinnvill megselv, han med kontrollen i luften og ene foten hans i magen min, og jeg med den andre hånden hans mellom tennene mine en desperasjon i blikket etter å starte på episode tjuetre som jeg bare har sett i i Bilbo Baggins øyner da han oppdaget ringen rundt Frodos hals..........................

 

........ did I just .......


DOWN GEEK!!!

 

ANYHOW. 
Mens jeg nå faktisk er i denne verdenen en bitteliten stund til, så vil jeg skrive litt om da jeg var i fine Savona. Det første som møtte oss på havnen var Kenyanere. Mange Kenyanere. De ville vi skulle bli med i feiringen av deres hvavardetdenhetnåigjen-dag som de feiret i Kenya, og plutselig sto jeg der med en elefant i den ene hånden og en skilpadde i den andre, og et fargerikt lite armeband rundt høyre håndledd. Vodobefengt, mente pappa. "En" suuperspesiell dag de feirer HVER dag, tippet Lillesøs. Jeg, naiv nok til å tro at ikke ALT her i verden handler om penger, tenkte det var en hyggelig gest . Etter å ha hørt på alt det fine og flotte om superdagen deres som jeg ikke husker noe av, og jeg skal til å vri på hælen og gå videre, kommer ordet jeg supernaivt trodde ikke skulle komme akkurat denne gang. Donation please!  NGAHHHHHH. HER HAR DU DE TO STAKKARS TO EUROENE JEG HAR "BROTHER"....! Nå sa jeg jo selvfølgelig ikke det, men inni min tenkte jeg FAENIHELVETTEPENGERPENGERPENGERFUCKMEGIROMPAERDETMULIG..... og nå er den VERTFALL vodobefengt, mener pappa. 

Savona er, som La Spezia, en av de plassene som ikke har brent seg like godt fast i netthinnen som jeg kunne ønske. Å hoppe etter Wirk(R)ol(m)a, vet dere. Ikke enkelt. Men missforstå meg rett, når jeg ser bildene i Savona-mappen ser jeg hvor fint der er der, men, jeg klarer liksom ikke å "selge" henne. Dere vet, fin og flott og alt det der, men med liten personlighet, kanskje? Vi gikk forbi noe som føltes ut som hundrevis av kirker og katedraler, og såg på supersøte hunder som lekte seg på noe som måtte være torgplassen. Gatene var litt større og åpnere her, og fremdeles dekket i konfetti. Kan noen PLIS fortelle meg hva som her skjedd i HELE Italia som er så konfettiverdig? Jeg dør av nyskjerrighet! Vi oppfylte også matmålene våre for Italia, og spiste spaghetti Carbonara, Spaghetti piu-piu, spaghetti frutti a la mere (min, herregud NAM) og..... pizza med pølse og chips på. Som may eller may not være grunnen til at stakkars Roy brukte samme kvelden på å Rope på elgen. Enten det eller de råsure appelsinene vi plukket fra et tre midt i byen.

Memo til meg selv: ser det for godt ut til å være sant, så er det giftige appelsiner.

 

Styggsøte La spezia

 • Skrevet 23.02.2016 klokka 11:07
 • Kategori: Reiser

La spezia er den byen jeg har fotografert minst. Kanskje fordi vi var der dagen etter pangstarten i Roma? Byen kunne jeg mer enn gjerne tenkt meg å besøke igjen, egentlig, men neste gang med en plan om å besøke noen de plassene man ser når man googler navnet. De stedene ser ut som noe tatt rett ut av en drøm. Cinque-terre, for eksempel, ser jo helt magisk ut. Jeg kan godt se for meg megselv plaske rundt i havnen der en varm sommerdag, for Italia har jeg ikke besøkt for siste gang! Noen fortalte meg før vi reiste at de ikke syntes noe om byen, faktisk at de syntes hun var stygg, men jeg er uenig og ser så absolutt sjarmen i henne. I vertfall styggsøtheten. Jeg vet ikke hvorfor, men hun er en henne, er dere ikke enig? Akkurat som at Barcelona er en han? 

I forhold til Roma (Roma, Roma, Roma. Hopp etter Wirkola da dere, I DARE YOU), så merket jeg godt at La spezia fremdeles ligger i halvdvale. Det første vi møter er promenaden ved havnen, og jeg kan bare tenke meg at der vanligvis har et yrende liv av gateselgere og kremmerhus med brente mandler, kanskje noen gatemusikanter og sikkert noen båter som selger fersk fisk. Men ikke nå. Også her er bygningene flettett sammen av klessnorer med nyvasket tøy på i ekte Disneystil. Vinduene har fortsatt grønne skodder og jeg tror ikke man får lov å kalle seg en italiener dersom man ikke har en bitteliten balkong, akkurat stor nok til en rumpe eller to, for resten av plassen tas opp av planter i overflod. Som i gatene i Roma (...) så er La spezia óg dekket av konfetti, se bare her! Hva har skedd?!

Selv om hun fikk minst plass på minnekortet, så er vakker likevel. Det er ikke for ingenting av jeg vil tilbake til området, og hun gav oss faktisk den beste pizzaen på hele turen. Med artisjokkhjerter og oliven på - hvem hadde trodd!


Follow

Photowalk i mektige Roma

 • Skrevet 20.02.2016 klokka 18:57
 • Kategori: Reiser

Roma. Starten og slutten på reisen, og min desiderte favoritt! Må.Tilbake.Asap.
 

På flyet tenker jeg på filmene When in Rome og Letters to Juliet, og at om Roma er noe likt slik som det blir fremstilt der så besvimer jeg. Og mens Thea drømmer om å ake på bomullssskyene i den varme solnedgangen, og pappa legger kabal på mobilen med lyden på, så drukner jeg i mine egne forventninger og feriens første glass rødvin.

Vi bor på hotel Accademia, og for en Romanoob som meg selv så tror ikke jeg vi kunne havnet mer sentralt. På vei hit kjører vi forbi både Colloseum og Vatikanet, og andre store mektige bygg som drosjesjåføren vår snakker om på Italiensk og vi skjønner vertfall såpass at det er noe av historisk viktighet vi passerer. Vi kommer frem sent på kvelden, men man drar jo ikke til nye steder for å legge seg tidlig så man er uthvilt, så jeg og pappa gikk ut en liten tur ut i natten for å utforske. Gatene er brosteinsbelagte og gatelyktene kaster et gul-oransje lys over murbygningene. Det er smijernsbalkonger og klatreplanter i terra-cotta potter på husveggene, store vinduer med grønne og røde skodder på sidene, og av en eller annen grunn som jeg aldri finner ut av så er det fult med fargerik konfetti på bakken mellom brosteinene. Det første vi møter, bare typ 20 meter fra hotellet vårt, er Trevi fontenen, og standarden er dermed satt. 

Neste morgen tråkker vi uforberedt og planløs ut i de trange handlegatene. Uten å følge hverken kart eller skilting møter vi på svære og imponerende bygg rundt hver en sving. Canonen stakkar forlot omtrent aldri neseryggen min, for en så fotogen by vet ikke jeg om jeg kommer til å oppleve igjen. Under en knallblå og deilig vårhimmel spiser vi gelato og drikker årets første utepils ved en fontene utenfor en diger katedral, stemningsbesatt av to backpackere med fett hår, hver sin fløyte og en forkjærlighet for improvisasjon og aladdin-tolkninger. Jeg elsker at Italienerne er nøyaktig slik jeg har forestilt meg. De snakker med hverandre med en intensitet som om hver samtale kunne vært den siste, og språket deres virkelig danser mellom høye og lave toner. Mennene går i mørke frakker og hatter, og sigaren ligger hvilende i munnviken. Damene er superclassy og rød lebestift er virkelig en greie. På bare noen timer er jeg allerede frelst og jeg begynner å tenke på når jeg kan komme tilbake neste gang. Snart, please?

Nye smaker  → Italiensk øl (Peroni), panini med funghi (sopp) mozarella og skinke, roastede kastanjenøtter og nutella- og karamellgelato.  

Ny kuriositet → SÅ mange sykt vakre dører på en og samme plass. Ja, dører. 

Arrivederchi, og på (forhåpentligvis) snarlig gjensyn, deilige Roma!

Follow

Siste stopp

 • Skrevet 16.02.2016 klokka 17:53
 • Kategori: Reiser

Hola! 

Vi drar veldig veldig straks nå, og vår siste stopp på vest-middelhavsrundturen vår er over, BUHU! I dag har vi vært i Palma de Mallorca og spist tapas og drukket svingod sangria og jeg skal fortelle dere absolutt alt, men akkurat nå tramper fingrene mine over tastaturet i en kamp mellom liv og død og en VELDIG raskt synkende datamengde. Om et kvarters tid starter vi på en et-og-et-halvt døgns cruising (hehe) tilbake til Civitaveccia i altfor vakre Roma (når kan jeg besøke igjen?), så nå blir det å nyte resten av cruiset her ombord og akkurat det blir jo ikke akkurat et problem, for hver dag oppdager jeg noe nytt her - superdesorientert som jeg er - og forviller meg stadig bort i nye kriker og kroker og dekk generelt ombord. 

Vi skrives når jeg kommer hjem ♥ Jeg har  m a s s e bilder som jeg gleder meg til å poste, og en reisedagbok som jeg gleder meg til å publisere. Wihi! 

Adios mes amigos! Håhå, nytt språk har a lært seg og. 

Roma - La Spezia - Savona - Marseille - Barcelona - Palma - Roma

 • Skrevet 14.02.2016 klokka 18:41
 • Kategori: Reiser

Haha, nei uff, dere. Jeg bare KOM Å BLI MED PÅ ET ADVENTURE, DA (!!!), også ditcher jeg dere på flyplassen. Greia er, nå er vi midtveis i cruiset og JEG ELSKER CRUISE sann forresten. Og jeg hadde all verdens planer om å oppdatere bloggen hver dag med fine nye flotte bilder fra dagene våre her, men nå har det seg slik at wifi´en har en pris jeg ikke kan forsvare på noen som helst måte. I det hele tatt.  Og jeg har en gnægende følelse på at bare det å laste opp de tre bildene her har kostet meg en uke verdt i dagligvarer til når jeg kommer hjem.. Ikke at DET heller egentlig gjør noe, for her ombord er maten gratis og vi spiser hvor vi vil, når vi vil og hvor mye vi vil, og jeg vet ikke engang hva tenkte vi på. Men å dele bildene og ordene mine, det skal jeg fremdeles (det må jeg bare for viss ikke så vet jeg ikke engang hvorjeg har vært på ferie engang om en måneds tid), men det meste av delingen får bli når jeg kommer hjem. 

I skrivende stund sklir Marseille forbi utenfor vinduet på lugaren vår, og i morgen våkner jeg i Barcelona og jeg elsker dette konseptet med å kunne legge meg i Roma og våkne i La Spezia. Så la meg meg i La spezia og våknet i Savona. Så tok jeg en powernap i Savona og plutselig var jeg i varme og deilige Marseille på selve valentin- og morsdagen. Which reminds me

MARTINUS!  I LOVE YOU, OG HÅPER DU HUSKER Å MATE WILMA!

SVIGERMOR! GRATULERER MED MORSDAGEN, DU ER DIGGBAR! SMASKOGDASK!

ALLE ANDRE I LIVET MITT SOM OGSÅ ER MØDRE! DERE ER BEST!! 

CIAO BELLA

 • Skrevet 10.02.2016 klokka 13:04
 • Kategori: Reiser


Foto_privat.

...... og jeg reiser! Ålesund → Amsterdam → Roma ♥ 
Eventyret begynner!

Samuilove

 • Skrevet 30.09.2015 klokka 09:15
 • Kategori: Reiser


foto_ privat.

Noen deilige øyeblikk fra turen vår til Koh Samui i Thailand som jeg gjerne ville dele med dere. Vi tilbragte seksten dager i noe som ikke kan være langt i fra det man kaller paradis - og selv om brunfargen, bikiniskillet, feriekiloene og den soltørre huden min forteller meg at det på bildene skjedde jo nå nettopp - så kjennes det likevel ut som en halv evighet siden jeg og Martinus snorklet til vi ble crispe på skuldrene av solen, drakk lettdrikkelig Singha på stranden og lokket barracudaer og snappere inn i fjøresteinene i ettermiddagssolen. Bare et bitte lite hjertesukk senere sitter jeg hjemme og vipper på terskelen til oktober (favorittmåneden min, yay), og hører den første høststormen forsiktig rive i husveggene. Pusen Wilma ligger langstrekt på spisebordet ved siden av meg og jeg nyter min første helt planfrie kveld på en stund mens jeg så smått tenker på morgendagen, den kommende uken, måneden, høsten og vinteren. Livet smiler meg rett i trynet om dagen, og jeg gliser tilbake ♥


Hjertejubel

Dagdrømmer. Introvert. Fotoentusiast! Sykepleier. Litt for glad i katter og gjør-det-selv prosjekter.


KONTAKT
nbouhafs89@gmail.com
Follow

Search

Bloggdesign

hits